31 januari 2020

Raadsvergadering 30 jan 2020


Donderdagavond 30 januari was er weer raadsvergadering. Tijdens deze vergadering is er over de volgende zaken een besluit genomen.

- Visie op bewindvoering
- Nieuwbouw zwembad De Sypel, programma van eisen
- Opdracht aan GGD om het rijksvaccinatieprogramma uit voeren
- Kredietaanvraag reconstructie Vondellaan en Alberdingk Thijmlaan
- Startnotitie Regionale Energiestrategie Noord-Veluwe
- Verklaring van geen bedenkingen bouw appartementen De Harder
- Motie Pilot leegstaande winkelpanden
Op alle bovenstaande raadsbesluiten heeft het CDA mee ingestemd en de motie hebben we mede ingediend. We willen 2 raadsbesluiten er uitlichten.

Visie op bewindvoering
Het CDA vindt het belangrijk dat onze inwoners volop kunnen meedoen in onze mooie stad. Als dat niet kan omdat men bijvoorbeeld in de schulden zit dan is dat triest. Naast dat mensen in de schulden moeilijk mee kunnen doen zijn ze vaak ook eenzaam en heerst er schaamte. Gelukkig is er zowel in de Tweede Kamer als hier in onze gemeenteraad aandacht voor de schuldenproblematiek en worden er stappen gezet om deze mensen te beschermen en te ondersteunen. Het CDA is zeer tevreden over de visie op bewindvoering en het convenant welke gesloten gaat worden met bewindvoerders. Dit laatste punt is naar aanleiding van een initiatief van het CDA.

Nieuwbouw zwembad De Sypel
De nieuwbouw van het binnenzwembad is hard nodig gezien de huidige staat van het gebouw. Wij zijn blij dat er in het nieuw te bouwen zwembad meer dan nu ruimte is voor het recreatieve gedeelte. De glijbaan die door veel jonge gezinnen als wens werd genoemd gaat gehonoreerd worden. Waardoor Harderwijkers niet meer naar Nunspeet of Putten voor een middag recreatief zwemmen. Als CDA vinden wij dat goed voor elkaar!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.