Ida Stoevelaar-Zijlstra

Raadslid

 

 

Nu ben ik gepensioneerd, in mijn werkzame leven was ik klinisch-analist in Rotterdam en hoofdanalist in Amersfoort en later makelaar/woonconsulent bij een woningcorporatie in de gemeente Brummen. 

 

Bouwen en wonen heeft altijd mijn interesse gehad.  Gestimuleerd daardoor heb ik de studie ‘makelaardij in onroerend goed’ gevolgd en het diploma gehaald. Daarna volgde een carrière switch. Twee heel verschillende werelden, een ziekenhuis of een woningcorporatie, maar beide met zorg voor mensen.

 

Mijn kennis met betrekking tot wonen en zorg en ruimtelijke ontwikkeling kan en wil ik inzetten in het Harderwijk van nu. In de komende decennia zal een groot deel van de Harderwijker bevolking bestaan uit ouderen, die alleen zijn of wellicht zorg nodig hebben. Mooi zou het zijn als dié ontwikkeling slaagt, waarbij een appartementsgebouw met woningen in het midden of sociale huursegment gebouwd wordt. Of een hofje met koop- of huurwoningen ontwikkeld wordt waar jong en oud, starters en senioren naast elkaar wonen, met zorg voor elkaar.

 

Mijn wens om saxofoon te leren spelen, heb ik na mijn pensionering kunnen verwezenlijken, inmiddels speel ik regelmatig in de muziekgroep ‘Colorful’, die de gemeentezang begeleidt in de PGH wijkkerk de Regenboog. De diensten voor de asielzoekers, waarbij ‘Colorful’ voor de begeleiding mag zorgen, vind ik zeer bijzonder.

 

Door het werk van mijn dochters en het betrokken worden bij het ‘wel en wee’ van hun gezinnen, maak ik mee wat er speelt bij jongere mensen. Ik leef mee met mijn kleinkinderen op de basis- en middelbare scholen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.