Peter Sels

Raadslid

Het centrale thema in mijn leven is onderwijs. Met recht kan ik zeggen dat ik een onderwijsmens ben. Mijn werkzame leven ben ik actief in en voor scholen. Eerder o.a. als rector van het CCNV, nu als hoofd van de juridische afdeling bij Verus, een profielorganisatie voor het christelijk onderwijs in Nederland. En waarom? Omdat ik van betekenis wil zijn voor mensen en hun ontwikkeling. Ik geloof er namelijk in dat je een voorbeeld kan zijn voor mensen, zodat je met elkaar bouwt aan iets moois. Dichtbij huis, in de wereld om ons heen.

Met dit vertrouwen ben ik ook actief als raadslid. Om met elkaar te bouwen aan Harderwijk en Hierden. Openstaan voor wat er leeft, vind ik daarbij van groot belang. Luisteren naar wat bewoners vinden en ruimte geven aan initiatieven van bewoners zijn voor mij belangrijke zaken.

De essentie van wat ik doe is dat de zaken waarvoor ik mij inzet mij aan het hart gaan. Dat geeft energie. Het gaat mij vooral om de mens. Daarom past de visie van het CDA goed bij mij. Het is een op mensen gerichte visie. 

De afgelopen vier jaar hebben mij geleerd dat er nog genoeg uitdagingen zijn. Met elkaar gaan we verder invulling geven aan o.a. goede en betaalbare zorg, een bruisende binnenstad en een leefbare woonomgeving, die duurzaam ingericht is.

Verder ben ik voorzitter van de Oranjevereniging Harderwijk. Elk jaar organiseren wij als enthousiast bestuur de Koningsnacht en Koningsdag in onze stad. Het is mooi om te zien hoeveel mensen naar Harderwijk komen om dit Oranjefeest met elkaar te vieren.

Ik ben 32 jaar getrouwd met Joke, we hebben drie volwassen kinderen en twee kleinzoons, op wie we heel trots zijn. We zijn ons ervan bewust dat we het geluk dat vaak in kleine dingen zit mogen koesteren en genieten van elke dag.

Regelmatig ben ik in het bos te vinden, met vrienden of met mijn loopgroep van Athlos aan het hardlopen of op de mountainbike. De combinatie van een gezonde geest in een gezond lichaam geldt voor mij. Daar voel ik mij goed bij. Dan kan ik er weer helemaal tegenaan. Ik ga er vol voor, nu en na de verkiezingen van 21 maart 2018. Met passie voor Harderwijk en Hierden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.