07 februari 2023

Betere sanitaire voorzieningen bij de jachthaven

Tijdens het vragenhalfuurtje in de gemeenteraad heeft CDA Hattem aandacht gevraagd voor de sanitaire voorzieningen in de haven. Een goed functionerende jachthaven is belangrijk voor de toeristisch-recreatieve infrastructuur van Hattem. Eigenaar van de haven is het Leisureland BV (vroeger recreatiegemeenschap Veluwe). Gemeente Hattem is een van de aandeelhouders van deze BV.

De recreatievraag verandert met de tijd. Toen de douche- en toiletvoorzieningen in de jaren 90 bij de Haven zijn neergezet, was de haven nog niet zo vol als tegenwoordig. Bovendien waren er toen nog geen campers. Nu staan er in het hoogseizoen zeker 20 tot 25 campers. Zij staan op een prachtige plek. Fractievoorzitter Teun Juk: “Wij hebben signalen ontvangen van camperaars die aangeven dat de huidige sanitaire voorzieningen ontoereikend zijn en wel een upgrading kunnen gebruiken. Over de service van IJssel Marina Hattem overigens niets dan lof”. Op dit moment is er voor de dames 1 toilet, 1 wastafel en 2 douches. En bij de heren is dat ook zo. Bij landelijke camperplaatsen, dus zonder haven, zien je in veel gevallen juist een dubbele capaciteit. Een mooi voorbeeld met betrekking tot de capaciteit zijn de jachthavens in Culemborg en op Urk.

Teun Juk: “Bij goed gastheerschap horen goede sanitaire voorzieningen. Hattem moet met de tijd mee. Met een goede architect kan het huidige unieke gebouw best wel aangepast worden.” Hij vroeg daarom aan de portefeuillehouder of deze zich herkende in het signaal of zij bereid was nader te onderzoeken of capaciteitsuitbreiding mogelijk is, uiteraard in overleg met Leisureland BV en de huidige exploitant. Burgemeester Marleen Sanderse gaf aan dat zij niet bekend was met signalen vanuit de bezoekers. Zij gaat zich verder op de hoogte stellen en kijken of er inderdaad verbetering nodig is.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.