28 november 2021

CDA Hattem op digitaal werkbezoek bij de CMH

Op woensdag 6 oktober 2021 is het CDA digitaal het gesprek aangegaan met de Christelijke Muziekvereniging te Hattem (CMH). Commissieleden Sigrid Mulder en Anne-Marije Wilting en raadslid Judith van Duinen zijn het gesprek aangegaan met de CMH bestuursleden Michiel Rouwenhorst en Jeroen Potgieter. Hoe is het tijdens de coronacrisis gegaan met de muziekvereniging en hoe ziet de toekomst eruit?

De in 1899 gestarte muziekvereniging met een christelijke identiteit heeft op dit moment zo’n 100 leden van jong en oud. Dat het hier gaat om een betrokken muziekvereniging blijkt uit het feit dat de leden trouw zijn gebleven gedurende de coronacrisis. Het CDA is blij om te horen dat het ledenaantal wat dat betreft stabiel is gebleven. Aan de start van 2020 was de CMH bezig met de voorbereidingen van een groot concert. Toen in maart 2020 de maatregelen aangekondigd werden, is alles zes a zeven maanden dicht geweest. “Wij zijn het meest trots op de solidariteit vanuit de vereniging en de leden en hoe snel iedereen het weer heeft opgepakt op het moment dat de eerste versoepelingen door het kabinet werden aangekondigd”, aldus bestuurslid Jeroen Potgieter.

Buiten de coronacrisis om is de vereniging ook blij met de samenwerking tussen de drie muziekverenigingen die Hattem kleuren. “De samenwerking loopt goed en we weten elkaar goed te vinden, ook als er extra muzikanten nodig zijn bij een bepaald optreden”, aldus bestuurslid Michiel Rouwenhorst op de vraag waar de vereniging op dit moment het meest trots op is. Voor nu richt de vereniging zich op het nieuwjaarsconcert van 2022 en het vinden van een nieuwe dirigent. “Na een periode van 27 jaar als dirigent bij het A-orkest is Carlo Balemans geëmigreerd naar Columbia. Daarom zijn wij middels een sollicitatieprocedure op zoek naar een nieuwe toegewijde dirigent die samen met ons aan de slag gaat voor een muzikaal Hattem” aldus Jeroen Potgieter.

De draagkracht van de enthousiaste bestuursleden ligt in het vertrouwen in de toekomst toen het onderwerp vrijwilligers aan bod kwam. Zo lopen er ook projecten waar kinderen op de basisscholen van Hattem kennis kunnen maken met diverse muziekinstrumenten. Daarnaast geven de heren aan dat de vereniging op zoek is naar nieuwe leden voor op de trombone. Interesse? Opgeven kan via het contactformulier op de website cmhattem.nl.

“De CMH is een vereniging waar niemand omheen kan. Van dodenherdenking tot het nieuwjaarsconcert, de CMH is overal te vinden voor een uitvoering. Het CDA Hattem spreekt haar waardering uit richting de vereniging voor haar muzikale inzet in onze prachtige Hanzestad,” aldus Judith van Duinen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.