Teun Juk

Raadslid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Na een mooie carrière bij de lokale overheid heb ik nu de tijd aan mij zelf. Op mijn linkedin profiel staat zelfstandig onderzoeker, interim management en politiek. Ik ben op dit moment vooral druk met studeren en het doen van historisch-geografisch onderzoek. De resultaten daarvan komen terug in artikelen en boeken. Daarnaast zet ik mij belangeloos in voor diverse maatschappelijke organisaties. De optie van een interim-klus houd ik nog open, hoewel ik er niet actief naar op zoek ben. Mijn focus ligt op studeren en publiceren.

Waarom ben je CDA’er?
Van huis uit heb ik meegekregen dat je maatschappelijk en politiek betrokken moet zijn. In mijn studietijd ben ik lid geworden van het CDA. Een partij in het midden met de C als basis. Sociaal betrokken. Het was de tijd van het Rapport van de Club van Rome. Een rapport dat wat mij betreft nog steeds actueel is. Daarbij hoort het begrip rentmeesterschap. Voor mij de Bijbel een grote inspiratiebron voor het bedrijven van politiek.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
Ik ben raadslid en fractievoorzitter van het CDA. En dat is leuk om te doen. Ik schakel op vele borden en doe vooral algemene en financiële onderwerpen. Belangrijk is het duiden van wat er politiek speelt en hoe we als TeamCDA in Hattem daarop het beste in kunnen spelen. Ik wil er vooral voor onze inwoners zijn.

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Het Evangelie is mijn richtsnoer voor politiek handelen. De bergrede van Willem Aantjes uit 1975 drukt voor mij de kernwaarden van het CDA uit. Zijn rede is gebaseerd op de bergrede van Jezus. Centraal staat het woord barmhartigheid. En dat betekent oog hebben voor elkaar en omzien naar elkaar. Samen-leven.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Tijd maken voor mijn familie. Het leukste vind ik de ontmoetingen met mijn kinderen, verwanten, vrienden en andere mensen. Contact met mensen. Daarbij wandel ik graag om te genieten van het landschap en te ontdekken hoe de mensen hun omgeving hebben ingericht. Mijn interesse ligt op het vlak van geloof, geografie, geschiedenis en kunst. Hier valt veel te ontdekken. Zowel door veel te lezen als door gebouwen en musea te bezoeken. Een goed boek of een leuke film op zijn tijd is ook mooi.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Hattem heeft veel mooie plekken. Natuurlijk vind ik mijn eigen huis, mijn thuis de mooiste plek van Hattem. Daarbuiten geniet ik het meest van de bergen langs de IJssel. Intrigerend hoe ze zijn ontstaan: Trijsberg, Vuursteenberg, Hezenberg enzovoorts.  Een bijzonder landschap. Als je over de Hoenwaardseweg loopt, zie je de overgang van de rivier, de rivierduinen, de uiterwaarden naar de Hattemse bergen op zijn best. Daar heb je ook een prachtig uitzicht op Hattem met de toren van de Andreaskerk als huismerk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.