Teun Juk

Raadslid

Waarom ben jij raadslid geworden?

Ik vind het belangrijk dat inwoners bij hun stad betrokken zijn. Dat mensen maatschappelijk actief zijn. Samen maken we Hattem. Democratie is een groot goed. Je kunt aan de kant gaan staan en mopperen over alles wat niet goed gaat, maar je kunt ook besluiten om te proberen zaken te veranderen. Dat laatste heb ik gedaan. En je ontdekt dat raadsleden echt het verschil kunnen maken. Dankzij vasthoudende raadsleden is het probleem van de drempels bij de Hogenkamp opgelost. Recent besloot de raad om de Belgische keien op de markt te vervangen, zodat de markt weer beloopbaar wordt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Het mooie is dat iedere inwoner van Hattem gekozen kan worden tot lid van de gemeenteraad.

 

Waar woon je?

Samen met mijn vrouw Marianne woon ik aan de Dommel. Een leuke buurt om te wonen. Onze drie kinderen zijn inmiddels afgestudeerd, en aan het werk en wonen zelfstandig. Eén in Amsterdam, één in Driebergen en één in de Hattemse binnenstad.

 

Wat doe jij voor werk?

In het dagelijks leven ben ik adjunct directeur en leidinggevende bij de gemeente Urk, de parel van Flevoland. Een prachtige baan op het snijvlak van bestuur, organisatie en politiek. Ik houd mij bezig met zaken als personeel en organisatie, ICT, financiën, archief, grondzaken, een zwembad en tal van andere zaken. Als adviseur van het college ben ik ook altijd bij de raadsvergaderingen. Omdat ik bij een gemeente werk, heb ik het voordeel dat ik goed op de hoogte ben van de actuele thema’s. Bovendien weet ik hoe het allemaal werkt. Dat komt mij bij mijn taak als raadslid in Hattem goed van pas.

 

Heb jij hobby’s?

Met werk en politiek kun je behoorlijk druk zijn. Daarnaast ben ik ook nog voorzitter van de kerkenraad van de Emmauskerk en de Protestantse wijkgemeente. Verder ben ik actief in een stichting die boeken uitgeeft in Noord-Groningen, het gebied waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Ik vind ook het leuk om zelf historisch en geografisch onderzoek te doen en daarover te publiceren. Verder wandel ik graag en is het leuk om een stad of een museum te bezoeken.

 

Waar kun je mij tegenkomen?

Op plaatsen waar je meeste Hattemers tegenkomt, namelijk in één van de supermarkten of de binnenstad. Zaterdags ga ik altijd de stad even in. Een beetje sfeer proeven en een praatje maken met mensen die je tegenkomt. Op zondag ga ik afwisselend naar de Andreaskerk of de Emmauskerk. Verder wandel ik graag door Hattem en omgeving. Je komt dan op veel plekken, zoals de IJssel en landgoed Molecaten.  

 

Waar kan ik je mee dan dienst zijn?

Inwoners kunnen feitelijk met al hun vragen over de gemeente bij mij als raadslid terecht. Het is goed om te horen wat er leeft. Als raadslid zit je er niet voor jezelf, maar voor alle inwoners van Hattem. Binnen de CDA fractie hebben we wel een bepaalde taakverdeling. Ik houd mij vooral bezig met algemene zaken en financiën. Soms kan ik helpen een probleem op te lossen door het stellen van vragen tijdens het vragenuur van de raad. En soms help je iemand door er voor te zorgen dat hij of zij bij de juiste persoon in het stadhuis terecht komt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.