Anne-Marije Wilting

Commissielid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben fulltime thuisblijfouder.

Waarom ben je CDA’er?
Het CDA is een partij met christelijke waarden. Ik kan hierin mijzelf zijn en openlijk benoemen dat God een belangrijke rol heeft in mijn leven. Er is tevens veel ruimte voor diversiteit binnen deze partij. Het maakt dat je mooie gesprekken met elkaar kunt voeren en je heel bewust bezig bent met de standpunten van het CDA. In Hattem is het CDA een hele actieve, betrokken partij en dat maakt mij enthousiast.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
In 2019 ben ik actief geworden in de steunfractie van het CDA. In maart 2021 ben ik commissielid geworden. Er is geen specifieke portefeuille waar ik mij voor inzet.
Ik wil meehelpen om de politiek begrijpelijker te maken, dichter bij de inwoners van Hattem en de burger meer bij de politiek te betrekken. Jouw stem telt echt!

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Ik denk dat ‘Publieke Gerechtigheid’ en ‘Solidariteit’ samen de kernwaarden zijn die het dichtst bij mij staan. Recht doen, bescherming bieden aan degene die dat nodig heeft en daarnaast goed kijken waar we elkaar in kunnen opzoeken en er voor elkaar kunnen zijn.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Zingen bij een leuk plaatselijk zangkoor, wandelen en zwemmen. Verder heb ik nog veel boeken liggen om te lezen maar daar neem ik helaas te weinig tijd voor. En kamperen, daar geniet ik enorm van.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Er zijn veel mooie plekjes in Hattem maar zittend aan de IJssel bij ’t Kleine Veer geniet ik toch het meest van de natuur, wat levendigheid van wandelaars, fietsers  en op de achtergrond het stadsgezicht van Hattem.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.