Herman van den Berg

Commissielid

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds 1 januari 2016 gepensioneerd. Hiervoor heb ik 40 jaar bij 4 verschillende gemeenten gewerkt waarvan de laatste 20 jaar als leidinggevende. De afdelingen waarbij ik gewerkt heb waren vooral werkzaam in de openbare ruimte maar ook het sociale domein, openbare orde en veiligheid en belastingen zijn voor mij niet onbekend.

Waarom ben je CDA’er?
Het CDA is een partij die het maatschappelijk middenveld de ruimte wil geven maar daarbij de zwakkeren niet uit het oog verliest.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
Bij het CDA heb ik al veel rollen vervuld. Ik ben bestuurslid geweest en heb een aantal jaren voorzitter mogen zijn. In deze raadsperiode ben ik commissielid en heb geen specifieke portefeuille maar pak die zaken op waar mijn kennis gewenst is.

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Verantwoordelijkheid willen nemen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mountainbiken in de bossen rondom Hattem en golfen vind ik een fijne besteding van mijn tijd. Uiteraard gaan we na de corona-periode weer uitgebreid met de caravan op vakantie naar zonniger oorden.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Hattem ligt op een unieke plek in Nederland tussen de Veluwe, het polderlandschap en de mooiste rivier van Nederland “de IJssel” maar de parel is toch wel Hattems binnenstad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.