Martijn Hospers

Wethouder

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben wethouder voor het CDA in Hattem. Ik mag me, met een groep getalenteerde en betrokken collega’s, bezig houden met onder andere jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning, onderwijs, sport, financiën en ICT.

Waarom ben je CDA’er?
Omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat het gedachtegoed van het CDA het beste bij me past. Het raakt voor mij de juiste balans tussen eigen verantwoordelijkheid, zorgen voor elkaar en voor de aarde die is ons toevertrouwd. Het CDA is een hele brede volkspartij, waar iedereen welkom is. Die breedte en openheid spreekt me aan, maar zorgt er tegelijk voor dat je het nooit op alle punten met je partij eens bent. De kracht van het CDA is dat we dan niet zomaar afscheid van elkaar nemen, maar respectvol met elkaar het gesprek aangaan.

Wat is jouw rol bij CDA Hattem? (taken en portefeuille)
Ik ben namens het CDA lid van het college van B&W, met bovengenoemd takenpakket. Hoewel ik wethouder namens het CDA ben, wil ik binnen mijn portefeuilles nadrukkelijk wethouder zijn voor alle Hattemers. Er is bijvoorbeeld maar 1 wethouder verantwoordelijk voor jeugdzorg. Dat ben ik, en dat ben ik voor alle Hattemers. Ik voel me meer een bestuurder dan een politicus. Ik wil graag mensen verbinden en contrasten verkleinen, in plaats van ze te vergroten.

Wat is jouw favoriete CDA kernwaarde?
Gedeelde verantwoordelijkheid. Samen dragen we zorg voor ons zelf, elkaar en voor onze stad.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik geniet van mijn gezin, van foto’s en muziek maken. Daarnaast vind ik het heerlijk om te tennissen en te windsurfen.

Wat is volgens jou de mooiste plek in Hattem?
Het uitzicht over de zuidwal, wanneer je vanaf de haven richting de Dijkpoort loopt. Zeker in de zomer, wanneer alles groen is, en dan wat later op de dag, wanneer de zon zakt en voor gouden licht zorgt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.