Politieke Pleinmarkt Wapenveld

WAPENVELD – De Dorpsraad Wapenveld houdt op zaterdag 17 maart in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 10.30 tot 12.30 uur een politieke pleinmarkt op het W.H. Van de Pollplein in Wapenveld.

De politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen,  hebben toegezegd hier een kraam te bemensen waar de inwoners terecht kunnen voor de verkiezingsprogramma's en met de politici in gesprek kunnen gaan. Tussen 11.00 en 12.00 uur zullen de lijsttrekkers op een 'zeepkist' aan de tand gevoeld worden door journalist Dick van der Veen en Jan Nitrauw namens de Dorpsraad Wapenveld. Zij gaan in op actuele vraagstukken en zijn benieuwd naar de toekomstvisie voor het dorp van de politieke partijen. Dankzij medewerking van de Albert Heijn is er voor de bezoekers een kop koffie of chocolademelk met een traktatie.

En met een knipoog naar het programma van het CDA dat de Heerder kinderen het Heerder volkslied wil laten leren, wordt rond 12.00 uur het Wapenveldse volkslied gezongen onder muzikale leiding van Harrie Stijf. Het lied 'Ons mooie Wapenveld' is in de jaren '60 van de vorige eeuw gemaakt door de Wapenveldse onderwijzer Albert Klein Kranenburg op de melodie van een Duits volksliedje.

Inwoners van Wapenveld die vragen hebben voor politici, kunnen deze mailen naar dorpsraadwapenveld@gmail.com.

 


Tekst: Ons mooie Wapenveld 

Ergens aan de Veluwerand
Tussen Broek en heuvelland
Tussen Rolders en de Belt
Ligt ons mooie Wapenveld 

Golvend koren, bos en hei
bloemen in de groene wei
kabb'lend water, geurig hooi
O, wat is het hier toch mooi!
 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.