19 februari 2018

CDA Heerde wil Veiligheid vergroten met de BuurtApp

Het CDA vindt veilig wonen voor alle inwoners van groot belang en is daarom groot voorstander van het gebruik van een WhatsApp Buurtgroep.
In Heerde zijn al een aantal buurten die gebruik maken van een WhatsApp-groepen en dit neemt verder toe.Een bekend probleem van de WhatsApp-groepen is dat er ook met regelmaat berichten worden geplaatst die niet thuishoren op een preventie app waardoor men ook weer uit dergelijke buurtgroepen stapt. 
Het CDA is ervan overtuigd dat bewoners gezamenlijk voor meer veiligheid kunnen zorgen in hun buurt als ze zich verbinden en over de juiste informatie beschikken. Tegenwoordig zijn hier speciale BuurtApps voor waarbij de privacy van de bewoners desgewenst ook beter beschermd blijft. Daarnaast zijn deze veilige buurt Apps gebruikersvriendelijker dan WhatsApp en worden er ook  politieberichten en amber alerts getoond die relevant zijn voor jouw buurt.
Omdat er verschillende aanbieders zijn pleit het CDA om zoveel mogelijk inwoners gebruik te laten maken van hetzelfde systeem om de doeltreffendheid te vergroten. Het CDA gaat zich actief inzetten om het gebruik van de veilige buurt App te promoten en  vraagt aan de Gemeente Heerde om dit verder praktisch te organiseren.


Dit verkiezingspunt is te vinden onder 1.9 Veiligheid van ons verkiezingsprogramma.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.