22 januari 2018

Fracties CDA NO-Veluwe in gesprek met Amhaouch

Op maandag 22 januari 2018 was 2e kamerlid en woordvoerder voor het CDA inzake het dossier “vliegveld Lelystad”, de heer Mustafa Amhaouch te gast bij de lokale CDA fracties van Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe. Vanuit Gemeente Heerde was kandidaat-raadslid en Wapenvelder Erik van Limburg aanwezig.
Doel van het overleg was informatie te verschaffen aan- en informatie te verkrijgen van de lokale fracties inzake de situatie rondom vliegveld Lelystad.
Belangrijk is om aan te geven dat het CDA Landelijk staat voor kwaliteit in besluitvorming en niet opportunistisch een standpunt zal verkondigen. De lokale fracties hebben er bij Mustafa Amhaouch op aangedrongen dat de hernieuwde indeling van het luchtruim cruciaal is. Laagvliegen over de Veluwe is niet uit te leggen en kan wat ons betreft niet aan de orde zijn.

CDA Heerde en de andere lokale fracties zien dan ook graag dat er eerst duidelijkheid komt over deze nieuwe indeling en dan pas gekeken wordt naar een openingsdatum.
Het vertrouwen in de rijksoverheid moet in dit dossier weer hersteld worden en de lokale CDA fracties staan dan ook volledig achter deze aanpak.
Het CDA wacht op dit moment landelijk de uitkomst van het door de minister aangekondigde onderzoek af en zal op basis daarvan een gedegen en goed onderbouwd standpunt innemen.
Als lokale fracties hebben wij het vertrouwen dat Mustafa Amhaouch onze belangen op een goede manier zal behartigen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.