25 augustus 2017

Ontwikkelingen betreffende Vliegroutes boven Heerde!

Belangrijke ontwikkelingen boven Heerde! 
Vanochtend waren Tweede Kamerleden en Statenleden uit Overijssel en Gelderland op werkbezoek bij Luchthaven Teuge. Tijdens dit werkbezoek is een alternatieve vertrekroute toegelicht.
De huidige voorgenomen vertrek/vliegroute (oranje lijn in de afbeelding) van het Rijk betekent sluiting van het Nationaal Paracentrum Teuge en gaat over de Gemeente Heerde met alle overlast van dien. De alternatieve route (groene lijn in de afbeelding) maakt een oplossing mogelijk voor de periode tot aan de herindeling van het luchtruim in 2023.
Luchtvaartexperts geven aan dat dit nieuwe idee een beter alternatief is. Deze betere uitvliegroute is 20 kilometer korter, vermindert het aantal ernstig gehinderden met 45%(waaronder Heerde), komt niet over stiltegebieden in de natuur en zorgt ook nog voor een lager brandstofgebruik en minder uitstoot.
Nogmaals onze oproep teken beide petities om het rustig te houden boven de Veluwe en onze hoofden. Zie ook: https://www.cda.nl/gelderland/heerde/actueel/nieuws/155147/

Link Zienswijze van Gemeente Heerde in 2014

Link artikel Veluweland
Link artikel in de Stentor
Link artikel van VNO-NCW Midden Nederland
Link artikel Omroep Flevoland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.