26 april 2016

op bezoek bij Partnergemeente Balve

Afgelopen zaterdag heeft de fractie van het CDA samen met B&W en andere ge├»nteresseerden uit de gemeenteraad onze Duitse partnergemeente Balve bezocht.  

Het partnerschap tussen Heerde en Balve bestaat al sinds 1978. Begin 2015 is het partnerschap gewijzigd tot een bestuurlijk partnerschap. Voor die tijd was het vooral iets van en voor de bevolking van de gemeenten.

De fractie van het CDA kijkt terug op een geslaagde middag. Tijdens het bezoek was er naast het programma waarin we een aantal belangrijke bezienswaardigheden bezochten voldoende tijd voor informele contacten met de raadsleden van Balve waarin ervaringen konden worden uitgewisseld.  

Opvallend was dat de volledige oppositie afwezig was tijdens dit bezoek. De reden waarom Gemeentebelangen Boerenpartij Heerde, de PvdA en D66/GL niet aanwezig waren is ons helaas niet bekend. In de raad van 14 december 2015 is door deze partijen wel uitgesproken dat een bestuurlijke relatie wenselijk blijft. Daarom hopen we dat deze partijen er wel bij zullen zijn wanneer de bestuursleden van Balve in Heerde op bezoek komen.

De fractie van het CDA ziet uit naar volgend jaar waarin we de raadsleden van Balve een tour-du-Heerde zullen verzorgen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.