21 februari 2019

Esther Groenenberg nieuw algemeen bestuurslid Waterschap Rivierenland

Op 20 maart jl. waren de verkiezingen voor de provincie en de waterschappen. Voor Waterschap Rivierenland stond Esther Groenenberg namens het CDA op de kieslijst. Het is Esther gelukt om verkozen te worden tot het algemeen bestuur van het waterschap! Wij feliciteren Esther met haar verkiezing tot waterschapsbestuurder en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie. 

 

 

ESTHER GROENENBERG 35 jaar LANDWINKEL DE WOERDT

UIT RESSEN LINGEWAARD

Wie ben ik?

Mijn passie voor water is ontstaan in het hart van het rivierengebied. Geboren en getogen in het Land van Heusden en Altena is de invloed van het water voor mij inspiratie geweest om Land- en watermanagement te gaan studeren. Samen met Wessel en onze dochters woon ik nu in Ressen (Lingewaard), waar we samen met mijn schoonouders fruitbedrijf en Landwinkel de Woerdt runnen. Daarnaast werk ik als omgevingsmanager en ben ik secretaris van LTO afdeling Oost Betuwe. Deze achtergrond neem ik mee als potentiële waterschapsbestuurder.

Vernieuwing

Met energie en passie sta ik voor vernieuwing én verjonging. Het waterschap is het oudste bestuursorgaan in ons land, maar heeft ook een hoge gemiddelde leeftijd onder bestuurders. Wat mij betreft moet die leeftijd omlaag. Een goede afspiegeling van de inwoners is van belang en daarom heb ik mij kandidaat gesteld!   

Betaalbaar houden van de lasten

Als moeder weet ik als geen ander dat het geld er soms als water uitloopt. De waterschapslasten zijn daarom een belangrijk onderwerp de komende jaren. Geen stijging van de lasten door de inzet van duurzame energie, beperken van de kosten en inkomsten halen uit innovaties.

Klimaatverandering                                          

Waterschap Rivierenland is verkozen tot de best bestuurde decentrale overheid, het wordt geprezen voor haar actieve wijze van innoveren,waarbij inwoners bedrijven en organisaties worden betrokken. Ook de manier waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt gelden als voorbeeld. Hoe kan het dat een groot aantal inwoners niet weten wat het waterschap doet? Het waterschap moet zich meer zichtbaar maken en een positie in nemen in het maarschappelijke debat over de klimaatverandering.

STEM ESTHER GROENENBERG, NUMMER 4 LIJST CDA 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.