27 november 2017

Zorg voor elkaar [kerstactie]

December is de maand van de feestdagen, waarbij familie, traditie, gezelligheid, aandacht en geven om en aan elkaar centraal staan. Deze waarden zijn voor het CDA belangrijk omdat ze onze samenleving vorm en kleur geven.

Niet alleen rond de kerstdagen, maar meermalen per jaar wil het CDA mensen in het zonnetje zetten die zich op een of andere wijze voor een ander inzetten in de samenleving.

Daarnaast is de kerstperiode bij uitstek geschikt om ook stil te staan bij gezinnen die het moeilijk hebben of hebben gehad, familieleden of vrienden die altijd klaarstaan om voor een naaste te zorgen, of bijvoorbeeld grootouders die het gezin van hun kinderen draaiende kunnen houden door altijd beschikbaar te zijn.

 

De eerste attentie hebben we mogen overhandigen aan de familie Jacobsz.

Grace en Jack uit Huissen passen meermaals per week op hun kleinkinderen.

Anno 2017 zien we dat steeds meer gezinnen waar de ouders allebei werken worden ondersteund door de opa’s en oma’s; een soort omgekeerde mantelzorg in vergelijking met de mantelzorg zoals we deze normaliter kennen waarbij de volwassen kinderen zorgen voor de ouders die op leeftijd zijn.

Familie en gezin zijn belangrijk en daarom zetten wij Grace en Jack in het zonnetje om onze waardering uit te spreken.

 

Vind jij ook dat iemand een kerstpakket verdient om welke reden dan ook; mail dan naar cdalingewaard@outlook.com.

Vermeld daarbij je naam, de naam of het gezin dat je opgeeft inclusief een korte motivatie.

Onder de inzendingen wordt deze maand een 10-tal pakketten verloot. Let op: voordragen kan tot 17 december. Die week erop worden de pakketten verloot en afgeleverd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.