5. Esther Groenenberg

Ressen

Mijn roots liggen in het Land van Heusden en Altena, waar ik in 1983 in Wijk en Aalburg ben geboren. In dit bijzondere stukje Brabant aan de grens met Gelderland, is het naar elkaar omkijken mij met de paplepel ingegoten. Voor mijn studie aan Larenstein in Velp ben ik op mijn 17e verhuisd naar Velp en daar blijven hangen. Sinds 2016 woon ik samen met Wessel en onze dochters (7, 4 en 1 jaar) in Ressen op de Woerdt. 

Op Larenstein stuurde ik af aan de opleiding Land- en watermanagement. Na mijn studie werkte ik bij adviesbureau Grontmij en Alliander op het vlak van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling en omgevingsmanagement. Daarnaast run ik samen met Wessel en zijn ouders De Woerdt in Ressen. Ons bedrijf bestaat uit fruitteelt, Landwinkel en sinds zomer 2021 ook een Boerderijterras. Afgelopen jaar ben ik gestopt met mijn werk buitenshuis, om mij meer te concentreren op ons bedrijf thuis. Inmiddels is daar weer een nieuwe functie voor in de plaats gekomen, in december 2021 ben ik namelijk benoemd als Heemraad namens het CDA bij Waterschap Rivierenland.

Naast mijn studie en werk ben ik altijd volop bestuurlijk actief geweest, bij de studentenvereniging, Arnhemse Uitdaging, rijvereniging, wijkplatform, LTO, algemeen bestuur van het Waterschap en op dit moment nog als lid van het centrale medezeggenschapsorgaan van Stichting De Linge.

Mijn grote hobby zijn toch wel de dieren, in het bijzonder de (Friese) paarden. Van jongs af aan ben ik met dit virus besmet. Ondanks dat het nu met een jong gezin wat minder intensief is, blijft dat kriebelen. Op dit moment hebben we katten, hond, kippen, konijn & cavia, twee pony’s en Wilma het varken. 

Politiek betrokken ben ik pas sinds 2018 in de aanloop naar de verkiezingen van het Waterschap. Vanuit mijn opleiding en oorsprong in het gebied achter de Maas speelt water wel een centrale rol.  Ik herken me in de waarden van het CDA als verbindende partij tussen stad en land, links en rechts, jong en oud en ik ben ervan overtuigd dat wij het verschil kunnen maken. Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en mijn netwerk in zowel landelijk als stedelijk gebied wil ik me daar graag voor inzetten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.