04 maart 2022

Pa, wat denk jij?

“Pa, wat denk jij”? “Nou meid, daar ik moet wel even m’n gedachten over laten gaan. Ik denk trouwens dat ik het in Lochem anders zou doen dan in Deventer.” Teuni Scholthof (35) uit Bathmen en vader Wim (66) uit Kring van Dorth, gemeente Lochem over een gemeentelijk politiek onderwerp, beiden actief voor een lokale CDA-afdeling en nu kandidaat raadslid.

Vader
Sinds 2014 staat Wim ook vermeld op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Lochem. “De vraag kwam indertijd vanwege de wens van het bestuur voor een vertegenwoordiger uit Kring van Dorth op de lijst”, zegt Wim “maar een verkiesbare plaats is niet mijn ambitie. Ik doe al veel ander vrijwilligerswerk zoals bij de kerkelijke gemeente Bathmen-Okkenbroek en natuurlijk mijn grote hobby, de Battumse Revue. Daarnaast runnen mijn vrouw Ria en ik het recreatiebedrijf Villa Scholthoff en de Veldhof. Dat kost ook de nodige tijd”.

Dochter
Op de middelbare school zat ze in het debatteam en In 2010 richtte zij als voorzitter een jongerenafdeling van het CDA in Deventer op. Na haar studie bestuurskunde in Nijmegen ging Teuni aan de slag bij het landelijk partijbureau van het CDA in Den Haag. In 2018 verhuisde ze met haar man Paul naar Bathmen en kwam ze op de kandidatenlijst van CDA Deventer. Toen leverde het geen plek in de raad op maar nu is zij lijsttrekker. “De politiek kan wel wat vernieuwing gebruiken”, zegt Teuni. “Als dertiger wil ik een frisse wind in de gemeenteraad brengen. Dat doe ik door in contact te staan met mensen. De politiek moet minder óver inwoners maar meer mét inwoners beslissen. Ik kan niet wachten aan de slag te gaan”, zegt ze met een glinstering in haar ogen.

Vader en dochter, de één in een plattelandsgemeente, de ander in stedelijke gemeente met veel platteland maar veel uitdagingen zijn hetzelfde. “En we willen allebei dat veel mensen gaan stemmen”, zegt Teuni.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.