16 september 2022

Raadsvergadering 15 september 2022

Op 15 september 2022 vond er een raadsvergadering plaats. Enkele standpunten die wij ingenomen hebben gedurende deze vergadering zetten wij in dit artikel uiteen. 

 

‘Koude-toeslag’ voor sport- en culturele verenigingen in Montferland

Als CDA Montferland zien wij dat de vele (sport-)verenigingen en sociaal en/of culturele organisaties die bestaan met een (binnensport-)accommodatie, dorpshuis of kantine ook kampen met exponentieel gestegen energiekosten. 

Wij vinden dat deze stijging er niet toe mag leiden dat verenigingen in onze gemeente hun sport- en sociaal/culturele activiteiten niet meer uit kunnen voeren. 

Vandaar dat wij het college opgedragen hebben voor eind 2022 te komen met een regeling, zodat de activiteiten van onze verenigingen gedurende de koude maanden niet in gevaar komen. Bij de totstandkoming van de regeling zal er zoveel mogelijk met de verenigingen gesproken worden in een streven naar een ‘oplossing op maat’. 

Wij zijn blij en trots om te zien dat alle partijen zich in onze motie hebben kunnen vinden en we deze raadsbreed aan hebben kunnen nemen. 

 

Raadsvoorstel dorpsvisie Nieuw-Dijk

"Wij willen graag onze complimenten geven aan 'leefbaar Nieuw-Dijk' en alle inwoners van Nieuw-Dijk. 

Onze oud-wethouders Van Leeuwen en Gerritsen hebben de eer gehad het dorp te kunnen ondersteunen bij de vorming van hun dorpsvisie. 

Wij geloven erin dat de dorpsvisie het dorp de mogelijkheid geeft te ontwikkelen en niet alleen de leefbaarheid van nu te versterken maar Nieuw-Dijk ook in de toekomst leefbaar te houden. Ook geloven wij dat er binnen Nieuw-Dijk voldoende kennis en kunde aanwezig is om eventuele obstakels die op hun pad komen, te overkomen. 

Als CDA Montferland steunen wij het dorpsplan van harte en wensen alle inwoners veel succes bij de uitvoering van het plan."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.