13 september 2021

Afdeling bezoekt CDA-congres in Den Bosch

Beste CDA leden,

Afgelopen zaterdag heb ik samen met een aantal bestuurs- en fractieleden het CDA-partijcongres in de Brabanthallen bijgewoond. Graag wil ik een kort verslag doen van deze mooie bijeenkomst.  

Ik kijk terug op een goed congres en wel om een paar redenen.

Allereerst vond ik de sfeer goed. Er was veel ruimte aan eenieder om zijn mening te geven over wat er allemaal niet goed is gegaan in de afgelopen periode. Daarmee is denk ik de basis gelegd voor het weer samen optrekken van het CDA. De laatste resolutie "Eensgezind voorwaarts" gaf aan het einde van het congres dit gevoel goed weer.

Verder zijn door de leden op een aantal punten duidelijke accenten gelegd. Of dat nu de oproep was om alles in het werk te stellen om Pieter Omtzigt weer bij het CDA aan te laten sluiten, het duidelijke signaal over het budget van het wetenschappelijk instituut, de resolutie "Een waarde(n)vol leven" of de grote meerderheid van de leden die vond dat het afschaffen van het leenstelsel een breekpunt moet zijn in de onderhandelingen. Maar ook de vele momenten waarop de leden via applaus hun mening lieten horen. Allemaal goede voorbeelden dat we weer met elkaar praten in plaats van over elkaar.  

Maar bovenal ben ik onder de indruk van speech van Wopke Hoekstra. Het was goed dat hij het boetekleed aantrok over de verkiezingen. Maar bovenal vond ik zijn speech inspirerend. Wopke liet duidelijk zien waar hij voor stond en hoe hij samen met de fractie aan de slag wil gaan om onze idealen te realiseren.

Kortom, ik kijk terug op een goed en mooi congres. Laten we samen onze schouders onder het CDA blijven zetten. Ik ga ervoor!

Met vriendelijke groet,

René Windhouwer
voorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.