11 februari 2022

CDA en stichting: bescherm Slichtenhorst

Op zaterdag 5 februari heeft de Stichting Buurtschap Slichtenhorst de lokale CDA-fractie via een rondleiding in het gebied bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied.

Het overleg vond al wandelend plaats in het uitgestrekte gebied tussen de Buntwal en de Slichtenhorsterweg. Een deel van Buurtschap Slichtenhorst wat maar weinigen kennen. Hier stroomt de meanderende Breede Beek door het kenmerkende Slagenlandschap, worden weiden omzoomd door houtsingels, liggen er verspreid eendenpoelen en vindt het wild bescherming in de verschillende geriefbosjes.

Het CDA en de stichting zijn het eens: Slichtenhorst is een stuk kostbaar buitengebied wat beschermd moet worden tegen verstedelijking en bebouwing.

Voorzitter van de stichting Bert van de Pol: ‘Wij zijn van mening dat Slichtenhorst vooral behouden moet blijven als ontwikkelgebied voor landbouw, cultuurhistorie, natuur en recreatie. Het gebied heeft zoveel te bieden. Het is een van de parels van Nijkerk. Zonde om dit gebied vol te bouwen.’

CDA-lijsttrekker Matthias Blankesteijn valt hem bij: ‘Het CDA staat voor bescherming van ons kostbare buitengebied. Daarom willen wij Slichtenhorst beschermen tegen woningbouw en verstening. Voor woningbouw kijken we naar andere locaties, zoals in de Havenkom en bij Luxool. Wat het CDA betreft een logische keuze: op die manier kunnen we woningen bouwen voor onze inwoners, maar ons kostbare buitengebied beschermen en behouden voor natuur, recreatie en natuurlijke onze boeren.’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.