11 december 2021

CDA presenteert kandidatenlijst

De Algemene Ledenvergadering van CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft op 11 december haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld.

Lijsttrekker Matthias Blankesteijn is trots: ‘Met deze lijst hebben we een sterk en divers team om ons de komende jaren voor de gemeente in te zetten. Met een combinatie van bekende en nieuwe gezichten, jong en oud, ervaring en nieuwe energie.’

De lijst telt 22 namen. Lijsttrekker en huidig vice-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn voert de lijst aan. Hij wil zich de komende jaren inzetten voor betaalbare woningen voor starters en middeninkomens. Hij wordt gevolgd door raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet op het thema zorg, en werk wil maken van het tegengaan van eenzaamheid en het opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving.

Nummer drie is zittend raadslid Bert Veldhuizen (3) die zich als voormalig agrarisch ondernemer hard maakt voor behoud van het buitengebied en voor voldoende ruimte voor boeren. Ook huidig raadslid Harry Bokkers (4) keert terug op de lijst. Hij zal zich inzetten op het thema duurzaamheid, waarbij verstandig verduurzamen samen met inwoners speerpunt zal zijn.

De lijst kent ook een aantal nieuwkomers. Op plek 5 staat de jongste kandidaat van de lijst: Lukas Rakhorst. De 22-jarige student bestuurskunde liep de afgelopen jaren mee met de lokale fractie en deed daar al veel ervaring op. Op plek 6 staat Rik Meijer. De vader van drie kinderen deed al bestuurservaring op in het bedrijfsleven en in het onderwijs. De Hoevelakense Niels Morpey staat op plek 7. Hij heeft jaren gewerkt als geestelijk verzorger binnen defensie. Op plek 8 staat de Nijkerkse energie-adviseur Niek van der Snoek.

De top 10 wordt afgesloten met de Hoevelakense onderwijs-bestuurder Jan Hofman (9) en accountant Henk Luigjes uit Nijkerk (10).

‘Deze lijst laat zien dat het CDA een partij is die midden in de samenleving staat. Met kandidaten met verschillende achtergronden, leeftijden en expertises. Een mooi team om onze speerpunten uit ons verkiezingsprogramma ‘Zij aan Zij’ in de praktijk te brengen.’ aldus Blankesteijn.

Kandidatenlijst:

  1. Matthias Blankesteijn
  2. Pam van de Weijer-Feuerstein
  3. Bert Veldhuizen
  4. Harry Bokkers
  5. Lukas Rakhorst
  6. Rik Meijer
  7. Niels Morpey
  8. Niek van der Snoek
  9. Jan Hofman
  10. Henk Luigjes
  11. Guido Prins
  12. Henk van Dasselaar
  13. Frank Lankhorst
  14. Teunis Meerkerk
  15. Emiel de Bruin
  16. Peter Bokkers
  17. Ton de Leeuw den Bouter
  18. Marc Van den Maegdenbergh
  19. Beppie Buijtenhuis-van Bloemendaal
  20. Nico Tiemessen
  21. Judith Elgersma-Overvliet

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.