04 februari 2021

CDA wil overlast in Hoevelaken aanpakken

Er moeten maatregelen genomen worden om overlast bij het Dokterspaadje in Hoevelaken aan te pakken. Dat stelt de Nijkerkse fractie van het CDA.

CDA-raadslid Eric Stuive: “Regelmatig horen wij inwoners van Hoevelaken klagen over de zeer rommelige situatie nabij het Dokterspaadje. Dat is het voetpad naast de Blokker en Albert Heijn, tussen de Westerdorpsstraat en de Kantemarsweg. De overkapping daar wordt vaak door jongeren gebruikt als hangplek. Ook vinden er regelmatig incidenten plaats. Zo is er laats nog een deur geforceerd, zijn ramen ingegooid en vernielingen aangebracht. Ook moesten er onlangs nog meerder politiewagens naar toe vanwege een verdachte situatie. Dit alles draagt niet bij aan de veiligheid van het gebied.”

Daarom heeft de Nijkerkse CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Het CDA vraagt aan het college of zij het met de fractie eens is dat dit geen hangplek voor jongeren zou moeten zijn, gezien de incidenten die daar plaatsvinden. Ook vraagt de fractie of het college bereid is om maatregelen te nemen om het gebied minder rommelig en veiliger te maken.

De CDA-fractie ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet en hoopt dat een oplossing voor dit probleem gevonden kan worden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.