26 april 2021

CDA zoekt ruimte voor mensen in de bijstand

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om giften aan mensen met een bijstandsuitkering te verhogen van € 1.000 naar € 1.200 per jaar. Omdat de landelijke politiek druk is met de formatie van een nieuw kabinet, kan het nog wel even duren voordat deze motie wordt uitgevoerd. Dat duurt de raadsfractie van het CDA allemaal te lang. Die maakt zich zorgen over mensen in de bijstand en een oplopend aantal mensen dat de aankomende tijd wellicht gebruik zal moeten maken van deze regeling.

Daarom heeft CDA-raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein daar schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W. Van de Weijer: “Wij willen weten of het bedrag dat als gift door familie en vrienden mag worden geschonken aan mensen in de bijstand per direct kan worden verhoogd van € 1000 naar € 1200 euro zoals omschreven in een aangenomen motie van de Tweede Kamer.”

Van de Weijer: “In verschillende gemeenten zijn hiervoor moties ingediend. Maar wellicht is dit overbodig en kan onze gemeente hier al zo spoedig mogelijk invulling aan geven. Voor velen is deze Corona-tijd al zwaar genoeg, maar hiermee kunnen we misschien nu al een beetje verlichting bieden voor mensen die moeten leven met een krap budget.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.