11 oktober 2022

CDA: Zorg voor de Zorg

CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft zorgen over de werkdruk van personeel in de zorg het komende najaar en de winterperiode. Daarom heeft CDA-raadslid Niels Morpey schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Het CDA vraagt zich af of het college voorbereid is op een eventuele nieuwe golf van corona- en/of griepbesmettingen, wanneer het personeelstekort in de zorg en de hoge werkdruk aanhoudt.

CDA-raadslid Niels Morpey: ”In de vorige herfst en winter raakte het zorgpersoneel langdurig overbelast en kon er niet voldaan worden aan de vraag naar zorg. We weten ook allemaal dat er grote tekorten zijn aan personeel. Wij maken ons zorgen over het zorgpersoneel, maar ook over inwoners van de gemeente Nijkerk, die afhankelijk zijn van zorg.”

Zo vraagt de CDA’er of er gesprekken met zorgorganisaties en stakeholders worden gevoerd over de psychosociale arbeidsbelasting van zorgpersoneel. Ook wordt gevraagd hoe de gemeente kan helpen om zorginstellingen te ontlasten, nu de werkdruk en de uitval van personeel groot is en in het najaar (mogelijk) weer toeneemt. Tot slot wordt gevraagd of het college in staat is om bij een mogelijke golf van besmettingen de inzet op het gebied van dienstverlening en openbare orde (politie, handhaving) op peil te houden.

Niels Morpey: “Wij vragen van het college om vooruit te kijken, zodat we niet weer overvallen worden deze herfst en winter.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.