11 maart 2015

Bea Schouten stelt zich voor

Wie is Bea Schouten?

Ik ben 51 jaar en woon in Wijchen. Ik ben altijd werkzaam geweest in de gezondheidszorg, eerst als verpleegkundige vooral in de asielopvang en na een studie gezondheidswetenschap ben ik doorgegroeid naar beleidswerk. Inmiddels werk ik als manager bij de GGD Hart voor Brabant voor de gemeenten Vught, Haaren, Sint-Michielsgestel en Boxtel en beweeg me vooral op het gebied van preventie en  jeugdgezondheidszorg.  

Sinds 2001 ben ik intensief bij het CDA betrokken.  Na 12 jaar raadslidmaatschap in Wijchen (waarvan 8 jaar fractievoorzitter) ben ik in maart 2014 gestopt. Via het meedenken met het CDA Gelderland programma ben ik bij de provincie betrokken geraakt en nu nummer drie op de CDA Statenlijst.  

Wat vind ik belangrijk. 

Als Statenlid wil ik me inzetten voor onze prachtige provincie Gelderland waar veel te zien is en te beleven valt en waar mensen met plezier wonen en werken. Mijn hart ligt bij duurzaamheid, bij een groene en veilige leefomgeving en bij ruimtelijke vraagstukken: wat komt waar?

Een paar concrete punten:

Bereikbaarheid is erg belangrijk en dan niet alleen per auto, maar ook het openbaar vervoer, trein en (buurt)bussen.  Belangrijk voor Nijmegen is het tolvrij doortrekken van de A15 en het verbeteren van de aansluiting van de A326 op de A50 richting Den Bosch. Ook het elektrificeren van de treinverbinding naar Boxmeer is een belangrijk speerpunt. 

Kunst en cultuur bindt mensen en zorgt voor levendige steden. Het CDA heeft een warm hart voor cultuur. Zo heeft het CDA Gelderland zich mede ingezet voor provinciaal geld voor de opknap van de Vereniging. Wij ondersteunen bruisende binnensteden en zijn geen voorstander van detailhandel buiten de stadscentra. 

Ik vind het erg belangrijk om volop in te zetten op allerlei vormen van duurzaamheid. 

Ik hoop dat u zich kunt vinden in de idee├źn van het CDA Gelderland voor Nijmegen.  Als u nog vragen heeft dan kunt u contact met mij opnemen via de mail bea.schouten@xmsnet.nl of per telefoon: 06-12993724. 

Bea Schouten, Kandidaat Statenlid nr 3 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.