12 september 2017

Drie nieuwe fractievolgers versterken CDA Nijmegen

Vanaf oktober versterkt de Nijmeegse CDA-fractie zich met drie fractievolgers. Met veel plezier stellen we Roosmarijn Lindner, Theo Peters en Marjolijn Mijling aan u voor.

Roosmarijn Lindner studeert scheikunde en bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. De afgelopen maanden was ze al actief binnen de fractie. Ook is ze actief binnen het CDJA, waar ze in het bestuur zit van de afdeling Rijk van Nijmegen en onlangs ook in de selectiecommissie voor de nieuwe landelijk voorzitter zat. 

Theo Peters werkt in het dagelijks leven bij Story BMW Nijmegen en was evenals Lindner de afgelopen maanden al actief binnen de fractie. Met zijn toevoeging aan de fractie is hij de derde generatie Peters die binnen het Nijmeegse CDA actief wordt.

Daanaast sluit Marjolijn Mijling zich aan bij het CDA Nijmegen. De afgelopen jaren was Mijling fractievolger bij Stadspartij DNF (voorheen De Nijmeegse Fractie). Zelf zegt ze over haar overstap: "Het CDA is al jaren mijn landelijke partij. Een partij die staat voor omzien naar elkaar, het waarborgen van onze cultuur en een samenleving voor jong en oud. Daar komt nog eens bij dat ik me thuis voel bij de partij en de gemeenteraadsfractie in Nijmegen. De afgelopen jaren waren mooi en leerzaam voor me, maar ik ben blij me nu in te gaan zetten voor het CDA in Nijmegen. De samenwerking met CDA-raadslid Judith Rotink om een blijverslening voor ouderen te realiseren, smaakt naar meer en ik ben blij dat we ons nu samen kunnen buigen over het zorg en welzijndossier in onze mooie stad."

In het dagelijks leven is Marjolijn Mijling werkzaam bij de Bibliotheek Gelderland Zuid waar zij verantwoordelijk is voor CRM (Customer Relationship Management) op de afdeling marketing. Daarnaast neemt ze deel aan Cultuur Netwerk Nijmegen en is ze actief binnen Wijkvereniging Ons Waterkwartier. 

Fractievoorzitter Mark Buck: "De komende maand versterken we onze fractie in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met deze drie fractievolgers halen we veel energie, positiviteit en écht Nimweegs geluid binnen; daar ben ik ongelofelijk blij mee. De fractie heeft dan ook unaniem ingestemd met de toevoeging van deze drie CDA’ers."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.