Marjolijn Mijling

Raadslid

Wat is je naam?
Marjolijn Mijling, voor vrienden Majo en voor mijn neefje en nichtje Maai.

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?
Ik ben een echte Nijmeegse. Opgegroeid in Dukenburg, Aldenhof en nu wonend in het Waterkwartier of formeel De Biezen. Ik heb Nijmegen nooit verlaten. Studie of werk, ik reisde iedere dag op en neer. Nijmegen zit in mijn hart en DNA. De gedachte aan wonen in een andere stad, nee dat voelt gewoon niet goed.

Wat is je favoriete boek/film/tv-programma/muziek/vakantiebestemming/kunst en waarom
Ik luister graag naar opera en klassieke muziek. Een van mijn favoriete stukken is het viool en cello dubbelconcert van Brahms. Ik ben groot fan van de cello en het samenspel met de viool in dit stuk roert me ontzettend. Ik kan niet een favoriete kunstenaar benoemen. Tijdens vakanties bezoek ik meerdere musea. Afgelopen zomer was ik weer in mijn geliefde Madrid waar ik het Prado en het verrassende Thyssen-Bornemisza museum bezocht. Kunstwerken van Tiepolo, Fra Angelico, van der Weyden, Rubens, Bosch, Waterhouse, maar ook Dalí, ik kan er naar blijven kijken.

Hoe en waarom ben je bij het CDA terecht gekomen?
Ik heb een jaar lang op de publieke tribune gezeten tijdens de gemeenteraadsvergaderingen. Ik besefte me dat wanneer ik echt een bijdrage wil leveren ik mee moet doen ‘in de arena’. Het CDA is helder, positief en oplossingsgericht. Zo ben ik zelf ook en dat spreekt me aan. We kijken naar de ‘wij’ en zorgen voor elkaar. Samen bereik je meer dan alleen.

Waar zet jij je voor in?
Ik vind het belangrijk te weten wat u bezighoudt. Daarom bezoek ik bijna alle bewonersavonden en wijkraden. Dat heb ik de afgelopen jaren gedaan en zal ik ook de komende vier jaar doen. Nijmegen heeft betrokken mensen nodig, die de informatie in de wijken ophalen. U weet tenslotte wat er echt speelt! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de zorg nog persoonlijker en beter afgestemd is op uw persoonlijke behoeften. En als laatste zet ik me in voor heldere taal. De overheid verwacht dat iedereen alles digitaal kan regelen. Maar niet iedereen begrijpt de formulieren van de gemeente of kan omgaan met de computer. Ik werk bij de bibliotheek en daar helpen we mensen die hier moeite mee hebben. Daarom vind ik dat elk formulier in begrijpelijke taal geschreven moet worden.

Wat zou je grootste succes zijn als je raadslid wordt?
Als ik het bovenstaande voor elkaar krijg ;)

Hoe kunnen mensen jou bereiken?
Mocht ik u niet tegenkomen bij een van de bewonersavonden of wijkraden dan mag u mij altijd een e-mail sturen via marjolijnmijling@nijmegen.cda.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.