Delano van Luik

Fractievolger

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?
Mijn studie brengt mij naar Nijmegen. Ik ben namelijk student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en student Geschiedenis aan de Radboud Universiteit. Ik ben spontaan verliefd geworden op deze prachtige stad en ik zou hier wel mijn hele leven willen spenderen.

Wat is je favoriete muziek en waarom?
Ik geloof dat muziek veel zegt over mensen. Mijn eigen muziek varieert heel erg: van klassieke muziek, tot rock en tot elektronische muziek. Het illustreert dat ik een zeer divers persoon ben, met veel flexibiliteit. Ook geeft het aan dat ik van standvastigheid houd, maar ook niet bang ben om te experimenteren en variëren.

Hoe en waarom ben je bij het CDA terecht gekomen?
Ik ben bij het CDA gekomen via een studentenpartij op de universiteit, asap. Daar trof ik iemand die al bij het CDA zat, en die mij wist te overtuigen dat dat echt de partij voor mij was. Vooral overtuigend vond ik dat het CDA een partij is voor elke Nijmegenaar, die als volkspartij dicht bij de Nijmegenaar probeert te staan, en mensen in onze samenleving te verbinden. Ook vond ik het heel fijn om te merken dat het CDA niet alleen een partij voor ouderen is, zoals veel jongeren wel eens denken, maar juist ook voor jongeren.

Waar zet jij je voor in?
Ik zet mij in voor een Nijmegen, waarin mensen daadwerkelijk samen kunnen leven. Dus geen ieder voor zich-mentaliteit en geen huftergedrag, maar een stad die draait op bewonersinitiatieven, waarin iedereen met fatsoen met elkaar omgaat en mensen omzien naar elkaar. Dat kunnen wij doen door bewoners meer zelf te laten regelen in hun wijk met wijkbudgetten, verenigingen en mantelzorgers te stimuleren en door vooral goed te luisteren naar wat iedereen in onze stad te zeggen heeft.

Wat zou je grootste succes zijn als je raadslid wordt?
Mijn grootste succes zou zijn dat we in Nijmegen wijkbudgetten kunnen realiseren. Maar het àllergrootste succes zou zijn als de Nijmegenaar trots kan zijn op de gemeenteraad, door een professionele houding en geen ruzies om niets.

Hoe kunnen mensen jou bereiken?
Het allerbelangrijkste voor een politicus is het om bereikbaar te zijn voor alle Nijmegenaren. Mensen kunnen mij altijd bereiken via de e-mail: delanovanluik@nijmegen.cda.nl. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te antwoorden. Ook ben ik na een mailtje altijd wel in om te bellen of om langs te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.