Roosmarijn Lindner

Fractievolger

Wat is je favoriete boek/muziek/vakantiebestemming/kunst en waarom?

Hier krijg je van mij slechts wat clichéantwoorden. Ik kon heerlijk wegdromen bij Jane Austen’s Pride and Prejudice, maar lees momenteel A song of Ice and Fire series (ja, die van Game of Thrones).  Echt favorieten heb ik niet, elk seizoen en elke stemming geeft weer iets nieuws wat dan leuk is. Wel ga ik in het seizoen zomer heel graag naar Italië of Griekenland voor het eten en de kunst uit de klassieken.

 

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?

Mijn naam is Roosmarijn Lindner, student Scheikunde en Nijmeegse. In 2013 ben ik naar Nijmegen gekomen om te gaan studeren. Sindsdien heb ik hier een bachelor gehaald en wilde niet weg uit Nijmegen om hier ook mijn master te gaan doen. Hopelijk hoef ik straks na mijn studie niet weg uit deze mooie stad om werk te vinden, hier blijven wonen zou veel fijner zijn!

 

Hoe en waarom ben je bij het CDA terecht gekomen?

Voor mij is het CDA de midden partij die gezond verstand combineert met een groot hart en veel liefde voor Nederland. Initieel was ik een beetje afgeschrikt door de ‘C’, maar nu ik lid ben merk ik dat dat compleet onnodig was. Het is echt een partij geworden waar ik me thuis voel, waar de mensen vriendelijk zijn en politiek bedrijven vanuit een liefde en verantwoordelijkheidsgevoel voor Nijmegen, Gelderland en Nederland.

 

Waar zet jij je voor in?

Ik zet mij in voor een duurzaam Nijmegen. In een duurzaam Nijmegen worden de beslissingen genomen die voor de toekomst goed zijn (zowel voor mens als milieu), maar ook voor het heden.

 

Wat zou je grootste succes zijn als je raadslid wordt?

Met plek 7 word ik geen raadslid, maar via het CDA ga ik proberen voor mensen die het zelf niet kunnen betalen of in een huurwoning wonen een manier te verzinnen hoe zij handig een investering in het verduurzamen van hun woning kunnen financieren. Wonen wordt fijner in een duurzame woning, maar de kosten van een verbouwing zijn ongelofelijk hoog. Wij kunnen niet van iedereen verlangen dit zo op te hoesten en moeten hiervoor slimme oplossingen verzinnen.

 

Hoe kunnen mensen jou bereiken?

Ieder kan mij altijd mailen: roosmarijn.lindner@nijmegen.cda.nl, via facebook een berichtje sturen naar mij persoonlijk of naar het CDA Nijmegen of via de algemene CDA Nijmegen mail. Ik kijk uit naar je berichtje!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.