Mark Buck

Fractievoorzitter

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?
Afkomstig uit Kerkrade, ben ik ooit naar Nijmegen gekomen om te studeren. Daarna heeft de stad me nooit meer losgelaten en durf ik wel te zeggen dat het mijn stad is, de stad waar ik permanent verliefd op ben. Of zoals iemand het ooit mooi verwoordde: ik ben Limburger van geboorte, maar Nijmegenaar van begeerte.

Wat is je favoriete boek/muziek en waarom?
Ik luister graag naar heel veel verschillende soorten muziek: van Gregoriaans tot Pink Floyd, van Jacques Brel tot Muse. Na meer dan twee jaar bij Het Gelders Orkest hebben mogen werken, hebben de concerten van dat orkest (natuurlijk in de Vereeniging!) mijn warme voorkeur. Daarnaast verzamel ik boeken; een favoriet kiezen is dus moeilijk. Het beste wat ik afgelopen jaar las, is ongetwijfeld Een onberispelijke man van Jane Gardam. Een slim geschreven boek dat gaat over liefde, werk, uiterlijk vertoon en innerlijke werkelijkheid. Een boek als het leven dus.

Hoe en waarom ben je bij het CDA terecht gekomen?
Het CDA gelooft in wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Geen partij die alleen maar bezig is met de markt of met de overheid zelf, maar met wat er echt speelt tussen mensen. Toen ik in Nijmegen kwam wonen, zag ik dit en besloot ik me daarom ook bij het CDA aan te sluiten. Na vier jaar als fractielid, mag ik nu alweer vier jaar fractievoorzitter en politiek leider van deze geweldige partij in Nijmegen zijn. 

Waar zet jij je voor in?
Een stad waarin we weer meer oog hebben voor elkaar. Waar we optreden tegen verhuftering en individualisering. Waar we mensen die zorg nodig hebben helpen en strijden tegen eenzaamheid. Een stad waar je goed kunt wonen, werken en op bezoek kunt komen. Met andere woorden: nog meer voor elkaar krijgen voor ons prachtig Nijmegen.

Wat zou je grootste succes zijn als je raadslid wordt?
Ik hoop net als de afgelopen vier jaar te kunnen bouwen aan een politiek die niet cynisch is en elkaar vliegen afvangt, maar die gewoon openstaat voor wat er in Nijmegen gebeurt. Niet zo hard mogelijk overal tegen zijn of achter alle trends aanlopen, maar met gezond verstand en open ogen en oren mensen tegemoet treden. Daar kunnen we nog veel meer van gebruiken in de politiek.

Hoe kunnen mensen jou bereiken?
Iedereen mag me altijd aanspreken op straat, mailen (mark.buck@nijmegen.cda.nl) of een berichtje sturen op Twitter (@Mark_Buck).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.