14 november 2017

Concept-kandidatenlijst gepubliceerd!

Het bestuur van het CDA Nijmegen heeft vandaag vol vertrouwen de concept-kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Lijsttrekker Mark Buck: “Deze sterke lijst laat zien dat het CDA midden in de Nijmeegse samenleving staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze kandidaten het CDA Nijmegen een mooie winst bij de komende verkiezingen zullen opleveren.”

Naast de reeds verkozen lijsttrekker staat de communicatiespecialist van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid Marjolijn Mijling, die tevens fractievolger is. Samen met ervaren krachten Jurijn Timon de Vos en Delano van Luik staat de top van de lijst dus voor continuïteit en ervaring in de Nijmeegse politiek.

Hoge nieuwkomers zijn Clemens Keultjes, in het dagelijks leven docent bij Kristallis en Walter Hamers, bestuurder bij Talis en voorzitter van de Vierdaagsefeesten.

Huidige fractievolgers Roosmarijn Lindner en Theo Peters junior en advocaat Teun Verstappen completeren de top van de lijst.

Daarnaast kan het CDA bogen op lijstduwers die midden in de Nijmeegse samenleving staan. Zo hebben Ruud de Vries (juwelier en actief bewoner van het Waterkwartier), Hubert Hendriks (cultureel ondernemer en voorzitter van de Voedselbank Nijmegen) en schippersaalmoezenier Bernhard van Welzenes zich aan de lijst verbonden. Ook oud-wethouders Ton Buitenhuis en Ronald Migo en voormalig gedeputeerde Theo Peters steunen het CDA Nijmegen met een plek op de lijst.

Op 27 november zal de Algemene Ledenvergadering van het CDA zich uitspreken over de concept-kandidatenlijst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.