10 maart 2018

Prioriteit: een bereikbare stad

Elke Nijmegenaar wil op tijd op zijn werk komen: met de fiets of auto, of met de bus of trein. Het is aan de gemeente om ervoor te zorgen dat we dat kunnen. Het CDA wil daarom de bereikbaarheid verbeteren. Door te investeren in de wegkwaliteit, de Dropensingel in Nijmegen Noord te bouwen en de stoplichten beter af te stemmen op het autoverkeer willen wij zorgen voor een goede bereikbaarheid met de auto. Voor de fiets pleiten wij voor goede fietsvoorzieningen in het centrum. Het centrum houden we bereikbaar door de bus hier gewoon te laten rijden. Tot slot verdient de westzijde van het station een betere en mooiere ingang.

Om het verkeer ook veilig te laten rijden in Nijmegen zijn er verschillende maatregelen nodig volgens het CDA. Wij willen investeren in veilige schoolpleinen en andere maatschappelijke locaties, maar ook in een veiligere oversteek van de drukke Graafseweg. Het CDA zet zich zo in voor verkeersveiligheid voor jong en oud.

Naast het bereiken van je locatie, moet je er natuurlijk ook kunnen parkeren. Vaak staan wijken vol met auto’s van mensen die niet in de wijk wonen. Dit wil het CDA aanpakken door het parkeren per elke eigen wijk te regelen, in plaats van gelijk betaald parkeren in te voeren. Zo zorgt het CDA voor een bereikbaar Nijmegen.

Meer weten over onze ideeën voor een bereikbare stad? Kijk dan hier voor een korte animatie over dit onderwerp.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.