07 maart 2018

Prioriteit: Goed wonen voor iedereen

Prioriteit voor het CDA Nijmegen: Goed wonen voor iedereen

Nijmegen is een prachtige stad om te wonen. Het wordt steeds moeilijker om een goede koop- of huurwoning in Nijmegen te krijgen. Daarom bouwt het CDA voldoende en betaalbare woningen. Daarnaast investeert het CDA in een veilige en goede leefomgeving. De volgende punten zijn daarbij voor het CDA van belang:

1. Investeren in de huurmarkt

Nijmegen kent een grote woningbehoefte; zowel naar als sociale en middeldure huurwoningen. Het CDA pleit daarom voor het bouwen van allebei deze woningen. Dit stimuleert doorstroming op de huurmarkt zodat de druk op de sociale woningmarkt afneemt en mensen in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. 

2. Wijken voor iedereen

Het CDA zorgt voor diverse wijken waarin mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en inkomens bij elkaar wonen. Deze diverse wijken vormen het sterke hart van Nijmegen en zorgen ook dat mensen langer op een vertrouwde plek kunnen blijven wonen.

3. Oud worden in je eigen wijk

Het CDA heeft de blijverslening geïntroduceerd zodat ouderen aanpassingen aan hun woning kunnen betalen. Op deze manier kunnen ze langer in hun eigen huis blijven wonen.

4. Niet alleen huizen; ook voorzieningen

Met alleen het bouwen van huizen is een wijk nog niet af. Bewoners hebben ook behoefte aan goede voorzieningen, zoals groen, winkels en ontmoetingsplekken. Het CDA wil per wijk kijken naar welke voorzieningen vraag is.

Meer weten over onze plannen? Bekijk dan ons verkiezingsprogramma hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.