Bob Smits

Fractievolger

Wat is je naam?

Bob Smits

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Nadat ik mijn middelbareschooldiploma heb gehaald ben ik voor de studie naar Nijmegen vertrokken. Na een aantal jaren voel ik me helemaal thuis in Nijmegen en ben ik blij dat ik naar de oudste stad van Nederland ben verhuisd. Dat gevoel is zo sterk dat het ook een belangrijke rol heeft gespeeld toen ik voor de keuze kwam te staan om ergens anders mijn studie te vervolgen en ik in Nijmegen ben gebleven.

Wat is je favoriete boek/film/tv-programma/muziek/vakantiebestemming en waarom?

Hoewel ik al een tijdje bezig ben met verschillende (politieke) biografieën blijft mijn favoriete boek “De poppenspeler van Warschau”. Ik heb dat boek ooit gekregen en ben daar toen in de trein mee begonnen. Dat boek had me vanaf seconde 1 te pakken waardoor ik bijna het juiste station had gemist. Mocht u nog een boek zoeken voor tijdens bijvoorbeeld een vakantie, deze kan ik u echt aanraden.

Verder ga ik graag op vakantie. Dan maakt het mij niet veel uit of het met mijn familie (toen mijn drie broers en ik nog klein waren gezellig met zijn zessen in de auto) naar de Belgische kust is of met mijn vrienden ergens anders heengaan. Ik moet dan wel eerlijk zeggen dat als ik nu een plek moet kiezen ga ik voor Kreta. Dat vind ik echt een prachtig eiland met een rustige sfeer. Perfect voor mij en mijn fotocamera om de ultieme toerist uit te hangen.

Hoe en waarom ben je bij het CDA (Nijmegen) terecht gekomen?

Dat is een lastig en een lang verhaal. Ik ben als politicoloog sowieso al bovengemiddeld geïnteresseerd in de politiek en de werking ervan. Als je dan wil meedoen, kom je voor de keuze te staan wie het beste bij je past. Toen ben ik bij het CDA uitgekomen. Ten eerste omdat ik van mening ben dat rationaliteit, oplossingsgerichtheid, verbinding en daadkracht noodzakelijk zijn om goed bestuur te creëren. Het CDA heeft in de jaren met enige regelmaat in verschillende besturen gezeten. Je hoort me ook niet prediken dat alles goed is gegaan, maar naar mijn inzien komen deze vier belangrijke eigenschappen het meeste terug in het CDA. Ten tweede, het CDA Nijmegen is een warme groep die iedereen welkom heet. De discussies zijn open en eerlijk. Daar leer ik persoonlijk het meeste van, maar zorgt ook voor standpunten die, naar mijn idee, de samenleving mooi vertegenwoordigen.

Waar zet jij je voor in?

Mijn portefeuilles in de raad zijn: Sport(accommodaties), Bestuur & Organisatie (het functioneren van de gemeente) en Onderwijs. Daarnaast lees ik vaak mee met mijn collega Delano als het gaat om ruimtelijke dossiers en met mijn collega Mats als het gaat om financiële vraagstukken.

Hierbij is sport een bijzondere portefeuilles. Wij willen allemaal dat Nijmegenaren gezond kunnen leven en elkaar kunnen ontmoeten. Sport kan de verbindende factor zijn. Daar hebben we wel vrijwilligers voor nodig en moet de huur voor de sportverenigingen wel betaalbaar blijven.

Hoe kunnen mensen jou bereiken?

Ik loop iedere woensdag op het gemeentehuis rond. Dan kunnen we altijd een kop koffie pakken om uw verhaal te bespreken. Verder mag u mij altijd mailen via fractie@nijmegen.cda.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.