Mats Dijkstra

Fractievolger

Wat is je naam?

Mats Maria Dijkstra, mijn ouders besloten mij een naam te geven die niet te lang zou zijn, maar waarbij ik wel gezegend ben met twee voorletters.

Wie ben je en wat brengt je in Nijmegen?

Ik ben in opleiding. Op dit moment studeer ik op de HAN in Arnhem Fiscaal Recht en Economie (bestaat na mijn jaar helaas niet meer), leer ik in de medezeggenschap van de HAN op opleiding- en academieniveau vergaderen en leer ik bij het CDA Nijmegen het politieke schouwspel kennen. Ik woon ondanks mijn studie in Arnhem al mijn hele leven in Nijmegen, en ben van plan om dat de komende jaren vol te houden.

Wat is je favoriete boek en waarom?

Ik ben nog steeds dagelijks aan het peinzen over de boodschap van “The Schock Doctrine”. Een boek dat een uiteenzetting doet van momenten in de wereld waar het kapitalisme in haar puurste vorm het roer nam, en hoeveel schade dit heeft aangericht. Een prachtig geschreven stuk over hoe ons economisch stelsel zoals we het nu kennen is geworden wat het is. Een aanrader voor mensen die meer willen weten over kapitalisme, communisme en het sociaal democratisch systeem. 

Hoe en waarom ben je bij het CDA terecht gekomen?

Ik ben niet de politiek ingegaan omdat ik het fundamenteel met iets oneens ben. Dat ben ik soms wel, maar dat zijn niet mijn belangrijkste beweegredenen. Ik zocht een partij waarbij we soms naar links kunnen gaan en soms naar rechts, maar in ieder geval elke keer met een solide onderbouwing. Deze partij vond ik bij het CDA.

Waar zet jij je voor in?

Ik ben zelf ondertussen 2 jaar lang actief als voorzitter in een opleidingscommissie, en daaruit heb ik twee doelen voor mezelf gesteld. Ik wil de juiste keuzes maken om mensen te helpen en te beschermen, dat betekend soms dingen doen waar niet iedereen zich in kan vinden maar wat op langere termijn de beste keus is (of leek). Mijn tweede uitgangspunt is dat ik wil horen wat mensen vinden. Ik vind dat de politiek de verantwoordelijkheid heeft om meer te weten over dossiers dan de bevolking, maar altijd naar haar bevolking moet luisteren. Als je een mening hebt moet die gehoord worden, ongeacht of hij klopt of niet. Ik lees ook graag alle brieven die naar de raad gaan, ongeacht het onderwerp. 

Wat zou je grootste succes zijn als je raadslid wordt?

Ik zou graag een zo betrouwbaar mogelijke gemeente neer zetten. Een gemeente waar mensen weten waar ze terecht kunnen als ze problemen hebben, en waar ze deze problemen kwijt kunnen tegen mensen die er iets mee kunnen doen. Een gemeente die zich houdt aan haar afspraken.

Hoe kunnen mensen jou bereiken?

Een mailtje naar mats.dijkstra@hotmail.com. Ik beloof dat ik het lees. Daar sta ik voor. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.