17 september 2020

Een nieuwe start

Een nieuwe start
column van Karel van Bronswijk in de Huis aan Huis Nunspeet van 15 september 2020

De vakantie zit er voor de meeste mensen weer op. Na een fijne periode van uitrusten voelt het “opnieuw“ beginnen weer als een nieuwe start. Toch lijkt op je werk, op school, maar ook in de politiek, na een paar dagen de vakantie alweer ver achter ons. Bij zo’n nieuwe start horen ook nieuwe plannen. Misschien heb je op het werk een andere taak gekregen en jongeren zitten in een nieuwe klas. De school waar ik werk zit tijdelijk in een noodlocatie en het team is druk bezig met het plannen maken voor het inrichten van de nieuwe Da Costa school in Elspeet die er nu echt gaat komen.

Ook in de Nunspeetse politiek staan er weer veel zaken te gebeuren. Van afscheid nemen van een wethouder tot het bouwen van een zwembad.

Een van de zaken waar we ons deze week als gemeenteraadslid over mogen buigen, is wat er nu met het Kulturhus in Elspeet moet gebeuren. De afgelopen jaren hebben we ons als CDA daar druk over gemaakt. Immers de zaal wordt al tijden bijna niet meer gebruikt. En nee, dat is niet door de Corona-maatregelen, maar gewoon omdat de huidige gebruikers massaal zijn weggelopen en er nu nog maar een paar over zijn

Rapport na rapport

Al in december jl. is er een eerste rapport verschenen, om vervolgens in maart jl. een vervolgrapport te krijgen. Ongetwijfeld weet u de uitkomst ervan. Dhr de Lange adviseerde de raad om de Stichting Dorpshuis Elspeet de kans te geven. Daarna leek de vakantie wel te hebben toegeslagen met de vraag: wat gaat het college beslissen?

Die “vakantie” heeft wat ons op dit onderwerp wat te lang geduurd. Het college is er echter nog steeds niet uit. Ze gaan nog maar eens peilen wat de politieke partijen ervan vinden.Wat het CDA betreft was de uitkomst duidelijk. Wij gaan voor de optie waarbij de gehele Elspeetse gemeenschap gebruik kan maken van dit mooie gebouw.

Wij gaan ook daar voor een nieuwe start. De andere partijen ook?

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.