29 april 2019

In memoriam Gerrit Koele

18 april jl. is ons trouwe CDA lid Gerrit Koele op 96-jarige leeftijd overleden.

We mogen hem ons herinneren als een zeer betrokken lid van het CDA landelijk alsook plaatselijk. Als zijn gezondheid het toeliet was hij bij iedere bijeenkomst aanwezig en deed actief aan de vergadering mee. Heel kenmerkend was altijd de waardering die hij dan uitsprak voor de fractie en het bestuur van de lokale afdeling. Hij wist dat er veel werk verzet moest worden, mede door de periode dat zijn schoonzoon Ben Bruijnes in de gemeenteraad zat, Hij vond het moeilijk om te accepteren dat er bij verkiezingen soms minder stemmen werden binnengehaald.

Hij zei dan; “Maar het CDA is een goede partij, heeft een goed programma voor alle mensen en werkt er steeds hard aan. Hoe kan men dan op een andere partij stemmen.”

Hij heeft een mooi en bewogen leven gehad. Zijn activiteiten in de oorlog zijn niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft samen met zijn kleinzoon Bert een boek over zijn oorlogsjaren geschreven en op 6 september a.s. zal de NPO een documentaire uitzenden over het “Oranjehotel” in Scheveningen en daar zal hij als één van de 5 laatste levende gevangenen aan het woord komen. De oorlog heeft zijn leven en zijn beeld op mensen sterk beïnvloed. Na de oorlog heeft hij een mooie carrière bij de Koninklijke Marechaussee mogen opbouwen met als hoogtepunt zijn functie als Brigadecommandant in Den Haag. In Nunspeet heeft de gymnastiekvereniging een grote plaats in zijn leven ingenomen. Hij mocht in een goede gezondheid een hoge leeftijd bereiken en daar was hij dankbaar voor. De laatste periode nam zijn gezondheid af en kwam er een einde aan zijn leven. Hij keek er dankbaar op terug. Hij wist waar hij heen zou gaan en zou daar zijn vrouw Gré weer zien. Op zijn grafsteen wilde hij graag vermeld zien: “Samen Thuis”

We verliezen in hem een trouw en oprecht CDA lid.

Op zijn kaart schreef hij de volgende tekst; Leef Met wie je hier op aarde zwerft En als je onderweg vriendschap verwerft Dan blijf je leven Zelfs als je sterf Hij rust in Gods Vrede.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.