30 oktober 2020

Zien doet geloven op de kruising Halfweg

‘Zien doet geloven’ en dat is vrijdagmorgen bij de kruising Halfweg weer eens bewezen. In de afgelopen weken is er door de SGP en door het CDA veel aandacht besteed aan het feit dat in beleving van veel Nunspeters die kruising verkeersonveilig is. Maar de provincie gaat er vooralsnog vanuit dat dat wel mee valt en er dus geen energie in gaat stoppen om tot een goede inrichting van die kruising te komen.

Het CDA-statenlid Hans van Ark nam, naar aanleiding van de gestelde vragen in Nunspeet, de moeite om naar de kruising te komen en met eigen ogen te zien en te ervaren hoe het verkeer bijna letterlijk over die kruising ‘vliegt’ en hoe de kruising als fietser of wandelaar vanuit met name de Stakenbergweg erg onoverzichtelijk is om veilig over te steken.

Hans van Ark weet als geen ander dat een rotonde aanleggen niet zomaar geregeld is. Daar gaat veel overleg en procedures aan vooraf. Maar ook hij is ervan overtuigd dat de aanleg van een rotonde de allerbeste oplossing is. Maar als we nu niet beginnen met nadenken, komt die rotonde er nooit! Hij suggereerde verder om deze plek ook zeker aan te melden als knelpunt in het provinciale verkeersveiligheidsonderzoek, een onderzoek dat nu loopt. Ook heeft hij de kortetermijnoplossing voor ogen om de veiligheid voor de fietsers en wandelaars tegen geringe kosten al aanzienlijk te verbeteren. Maak de zichtlijn in de richting Nunspeet veel opener en maak het fietspad aan beide zijden van de Elspeterweg breder.

Met het ’zien doet geloven’ door Hans van Ark heeft Nunspeet t.a.v. de situatie Halfweg er in ieder gevel een sterke pleitbezorger in de provinciale staten van Gelderland gekregen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.