02 februari 2018

CDA Oldebroek presenteert nummer 3 van de lijst

Ik ben Jan Dijkstra de derde kandidaat op de lijst van het CDA Oldebroek voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Geboren in het Groningse Den Andel, woon ik sinds 1986 met mijn vrouw Henny in het mooie Wezep.

Ik heb een eenmanszaak onder de naam EBD en werk in de automotive sector als register-expert, register taxateur, arbiter en deskundige voor een aantal geschillencommissies.

Naast mijn dagelijks werk vind ik de plaatselijke politiek leuk, maar af en toe ook best moeilijk. Persoonlijk streef ik altijd naar harmonie, wil graag iedereen tevreden stellen en dat valt af en toe niet mee.

Als raadslid bemoei ik me het meest met Ruimtegebruik en Leefomgeving en hier valt erg veel onder, zoals bestemmingsplannen, geluidsoverlast A 28, de nieuwe afslag naar H2O en Lelystad Airport.

De komende jaren wil ik me met name in gaan zetten op de afvalproblematiek. Het is een bekend gegeven dat de Gemeente Oldebroek slecht scoort met afvalscheiding ten opzichte van andere gemeenten. Afval scheiden levert veel op. Materialen als glas, papier, en textiel kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld.

Het is te gek voor woorden dat er GFT in de restafvalcontainer wordt gegooid. Wij gaan ervan uit dat de vervuiler betaald en diegene die op de juiste manier afval scheidt wordt beloond, door een verlaging van de afvalstoffenheffing.

Ook zal ik me gaan inzetten voor sociale woningbouw, seniorenwoningen en appartementen, zowel koop als huur in de gemeente. Een aantal inwoners zijn naar elders vertrokken, omdat in onze gemeente te weinig passende woonruimten zijn, terwijl ze graag in de gemeente Oldebroek hadden willen blijven wonen.

Een goede zaak zijn de raadsgesprekken die in de afgelopen periode in de gemeente zijn geïntroduceerd. In die gesprekken kunnen we als politiek al vanaf het begin in gesprek gaan met de burgers.

Bij voldoende steun van de kiezer gaat mij dat zeker lukken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.