23 januari 2022

CDA op werkbezoek bij Blok Borduren en Thijs Stoel

Een afvaardiging van het CDA Oldebroek  heeft donderdagmorgen 20 januari een bezoek gebracht aan Blok Borduren  in Wezep. Men werd ontvangen door Mirjam Tilley. Zij is mede eigenares van Blok Borduren, de specialist in bedrijfskleding borduren en bedrukken.  Onder de zelfde directie draait het onderdeel Tilleys, dat al jarenlange ervaring heeft in het borduren van kleding, zoals kinderkleding en babykleding met naam en de verkoop van unieke naamcadeautjes!

Wat in Hattem begonnen is als stomerij en kledingreparatie is uitgegroeid tot een zeer volwassen bedrijf met 12 personeelsleden aan de Rondweg in Wezep.  Dagelijks komen er grote online bestellingen binnen, die met een pakketdienst weer verzonden worden? Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om personeel met afstand tot de arbeidsmarkt te benoemen?

Het bedrijf heeft geen showroom meer, want bijna alles gebeurt nu online. Hoewel Blok Borduren een landelijk netwerk heeft opgebouwd, houdt ze contact met de lokale bevolking door sponsoring van plaatselijke verenigingen.

 

Een tweede bezoek werd gebracht aan THIJS STOEL. Het bedrijf  bestaat 13 jaar en is gespecialiseerd in nieuw en gebruikt witgoed.

Op dit moment werken in het bedrijf 2 vaste krachten en 4 parttimers. Samen verzorgen zij de administratie, verkoopacquisitie en distributie van de goederen. Dagelijks, ook op zaterdag, bezorgen en installeren zij in Oldebroek en omgeving. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit diep geworteld in dit bedrijf. Afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte in het pand, witgoed wordt hergebruikt. Ook is er iemand met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Het bedrijf zit aan de Rondweg in Wezep.  Van de gemeente Oldebroek verwacht Thijs Stoel wat meer solidariteit met de ondernemer. Dat kan bijvoorbeeld door de openingstijden te verruimen van winkels en met name die van de gemeentewerf in Wezep. Opvallend vindt Thijs wel, dat wanneer plastic en karton wordt weggebracht naar Van Werven in Oldebroek daar geen kosten aan verbonden zijn. Dit in tegenstelling tot wanneer het in Hattemerbroek wordt aangeboden.

Al met al waren het voor het CDA plezierige en verhelderende bezoeken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.