30 januari 2018

CDA op werkbezoek bij het Sociaal Team

Renske van der Veen en Jan Verdonk hebben, namens het CDA Oldebroek, een bezoek gebracht aan het Sociaal team van de gemeente Oldebroek. Het team houdt zich met heel veel zaken bezig. Zoals o.a. met zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen. Sinds 2016 zitten zij in Multi Functioneel Centrum “De Brinkhof” in Wezep.

Dat er voor Wezep is gekozen, wordt niet als een belemmering ervaren voor de inwoners van de andere kernen in Oldebroek, vertelt teamleidster Esther Grootnibbelink. Wel is er zeker sprake van een stuk schroom bij de Oldebroekse bevolking, wanneer het gaat om vragen om hulp. Hierdoor blijft er geld liggen, dat bedoeld is om inwoners, jong en oud met kleine of grote problemen verder te helpen.

Een voordeel van “De Brinkhof”is de aanwezigheid van het Centrum voor Jeugd en Gezin en de politie. Hierdoor kunnen vooral de fysieke lijnen heel kort zijn, wat de hulpverlening en ondersteuning kan versnellen. We hoorden en zagen een grote betrokkenheid van de mensen van het Sociaal Team. De aanwezige medewerkers vertelden wel, dat er meer complexiteit van de zorgvragen is en daardoor een toenemende werkdruk. Gelukkig kunnen ze het nu met de aanwezige expertise nog wel aan. Er loopt wel een onderzoek of de kwaliteit, die ze willen geven, geleverd kan worden met de huidige bemensing....

De conclusie van dit bezoek is, dat Oldebroek een zeer sociale gemeente genoemd mag worden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.