08 november 2019

Hans van Ark op de ALV

 

 

 

Op de Noord Veluwe wordt niet goed samengewerkt.

Op de ledenvergadering van het CDA Oldebroek vertelde Hans van Ark, Statenlid voor het CDA in Gelderland, dat veel subsidies aan de Noord-Veluwe voorbij gaan. Reden: er wordt onvoldoende samengewerkt tussen de gemeenten. Het is goed dat de provincie verkenners heeft gestuurd om in beeld te brengen wat de bestuurlijke problemen zijn en hoe de politiek er tegen aankijkt.

Samen met Brand van ’t Hof en Wilco van der Horst vormde Hans van Ark een panel waarmee de aanwezigen van gedachten konden wisselen over het thema “Geloof, Politiek en Ondernemen.

Brand van ’t Hof is directeur bij AWL, een bedrijf in hightech machines. Hij reist hiervoor de hele wereld over en werkt veel met grote gemeenten samen. Vanuit dit perspectief noemde hij het het overwegen waard om van de Veluwe één grote gemeente te maken!

Wilco van der Horst is directeur/eigenaar van A-spect, een bedrijf in ongedierte bestrijding. Hij vindt het als plaatselijke ondernemer lastig om politiek en ondernemen te combineren. Om schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, ziet hij voor zichzelf geen actieve rol in de politiek weggelegd. Hij zou willen pleiten voor minder (semi) ambtenaren in de politiek.

Alle drie de sprekers vinden wel, dat een ondernemer gerust voor zijn geloof mag uitkomen. Daarbij zou je als christelijke politicus of ondernemer moeten streven naar een win-win situatie. Behandel daarbij de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden en kies voor dienend leiderschap. Als je het goed doet en samen doet, zal je gaan groeien. Het kapitaal zijn de medewerkers!

 

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.