28 november 2017

Hoog over Wezep

Het Tweede Kamerlid voor het CDA Mustafa Amhaouch was maandagavond 20 november, te gast bij het CDA afdeling Oldebroek in de Brinkhof in Wezep. Onderwerp van gesprek was de ontwikkeling van vliegveld Lelystad.

Voordat Mustafa het woord kreeg van de voorzitter Klaas van Ommen was het eerst de beurt aan de actiegroep Hoog over Wezep. Bij monde van Gerard Buurse werd uitgelegd, wat volgens de actiegroep de gevolgen zullen voor Wezep en omgeving, wanneer op 1 april 2019 het vliegveld open gaat.

Mustafa Amhaouch begon zijn verhaal met te vertellen, dat hij sinds drie weken het woordvoerderschap over dit onderwerp heeft en vooral is gekomen om te luisteren. Vervolgens legde hij uit wat de stand van zaken is en hoe de procedure verder gaat. Nog steeds gaat men er op het Ministerie er van uit dat 1 april 2019 gehaald gaat worden. Aanstaande donderdag komt er een technische briefing voor de Kamerleden, waar zij geïnformeerd worden over de fouten die gemaakt zijn in de afgelopen periode en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de vliegroutes en vlieghoogtes.

Vanuit de goed gevulde zaal kwamen veel kritische geluiden over de haalbaarheid van het plan en met name over de overlast voor Wezep. Men wilde actie en van het Kamerlid horen dat het nog geen gelopen race zou zijn. Mustafa Amhaouch kon dit echter niet toezeggen. Wel gaf hij aan zijn uiterste best te gaan doen om de grote zorgen van de aanwezigen over te brengen aan de Minister en andere Kamerleden. Het CDA afdeling Oldebroek zal het lijntje vast houden en de achterban op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.