08 november 2022

Met CDA daadkrachtig het najaar in

Wat gebeurde er de afgelopen periode in de raad? De raad werd geïnformeerd over het voornemen tot uitbreiding van de BOA capaciteit. De aanvullende Boa capaciteit is nodig om toezichthoudende taken goed uit te kunnen blijven voeren. In vergelijking met andere gemeenten hebben wij in Oldebroek minder BOA’s per inwoner. Het CDA is het met de uitbreiding volkomen eens en volgt hiermee het verkiezingsprogramma.

Het CDA vraagt meer aandacht voor de fysieke veiligheid van de inwoners. Dit gebeurt door in te zetten op intensivering van handhaving door blauw op straat en bijzondere opsporings­ambtenaren, gericht op overlast of gevaarlijke situaties binnen de kernen.

Het CDA ondersteunt het voorstel ‘Opgroeien in een Kansrijke omgeving’.

Uit ons verkiezingsprogramma: “Elke jongere, die we kunnen helpen uit middelengebruik en verslavingsproblematiek te houden, is er één en is winst en onze investeringen waard! “

Om jongeren te beschermen is er de lan­delijke norm, dat jongeren onder de 18 jaar niet mogen roken en drinken, daarom NIX 18. Het middelengebruik onder jongeren in onze regio neemt echter niet af , maar op onderdelen zelfs toe. Dit vindt het CDA zeer zorgelijk. Met de nieuwe aanpak richten we ons op de oorzaak van het probleem, in plaats van het terugdringen ervan Deze aanpak is bewezen effectief.

Van boer tot CDA wethouder!

Begin juli van dit jaar werd melkveehouder Beerd Flier geïnstalleerd als CDA-wethouder voor de gemeente Oldebroek. Gezien de grote verantwoordelijkheid als wethouder, beloofde hij de gemeenteraad om vóór het einde van dit jaar te stoppen met zijn melkveehouderij.

In september heeft hij deze belofte al ingelost. “De stal is nu wel akelig leeg”, geeft Beerd aan, “maar het geeft me zowel letterlijk als figuurlijk de ruimte om me te focussen op de belangen van de gemeente Oldebroek en zijn inwoners”.

Lees ook de columns van Beerd en onze fractie op onze socials en weet wat CDA voor u doet in de gemeente Oldebroek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.