27 april 2015

OLDEBROEKER HAROLD ZOET, NIEUWE FRACIE VOORZITTER CDA GELDERLAND

Na 393 dagen als raadslid en fractievoorzitter van het CDA in Oldebroek, verruilt Harold Zoet zijn Oldebroekse raadszetel voor het Fractie voorzitterschap in de Provinciale Staten van Gelderland. De 43 jarige Harold Zoet was in de afgelopen periode al fractielid van het CDA in Gelderland. Hij was oa lid van het fractiebestuur en ook woordvoerder op Cultuur.

In de onlangs gehouden Provinciale verkiezingen stond Zoet op nummer 2 van de CDA lijst en werd door het CDA betiteld als beoogd fractievoorzitter. Nu na de verkiezingen is Harold unaniem door de nieuwe fractie verkozen tot fractievoorzitter en dwingt deze functie hem tot afscheid van de Oldebroekse raad, het CDA staat reglementair geen dubbel functies toe. Harold Zoet: “De keuze was niet makkelijk, ik voel mij verantwoordelijk als volksvertegenwoordiger voor wat ik doe, maar in Arnhem als Provinciaal Statenlid heb ik het gevoel dat ik mij juist extra sterk kan inzetten voor de gehele regio en provincie, dat was voor mij de doorslag".

De tijd in Oldebroek was mooi volgens Zoet , bij zijn afscheid gaf hij de raad een duidelijke boodschap mee, wees ambitieus en transparant. Durf minder gelukkige besluiten uit het verleden opnieuw aan de orde te stellen, zeker wanneer dat beter is voor de inwoners van de gemeente. Durf over de lijn van oppositie en coalitie heen te stappen en zet samen jullie schouders onder de samenleving van Oldebroek. Zeker nu er weer signalen zijn van een economisch herstel. Zet Oldebroek op de kaart in Gelderland en in Nederland zowel voor toerisme als in de economische mogelijkheden die Oldebroek te bieden heeft, zeker in het verlengde met de economische kracht van Zwolle. Oldebroek heeft veel vakmensen die graag gezien worden. Bouw verder aan een mooie samenleving. werk verder aan Oldebroek voor mekaar en geef de samenleving de middelen en mogelijkheden om hier een echt succes van te maken.

De weg naar Arnhem is nu heel kort. Daar ga ik voor en daar kunt u mij op aan spreken aldus Harold Zoet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.