16 december 2019

Revitalisering Meidoornplein Wezep

CDA Oldebroek tegen budget van 2 miljoen euro voor revitalisering Meidoornplein Wezep.

Op de raadsvergadering van 12 december heeft het CDA Oldebroek niet in kunnen stemmen met het voorstel om meer dan 2 miljoen euro te investeren in de revitalisering van het Meidoornplein in Wezep.

Alle andere partijen hebben een amendement ingediend om het voorstel van het college iets te veranderen. Er zijn 13 randvoorwaarden toegevoegd en de visie wordt eruit gehaald. Wel willen deze partijen 2 miljoen euro beschikbaar stellen, terwijl er dus geen visie ligt. Hier kunnen en willen wij niet in meegaan! Wij vinden dit onbespreekbaar, je gaat geen geld beschikbaar stellen als er geen visie is. Het argument vanuit de partijen is, dat anders de aankoop van het postkantoor door een van de ondernemers niet door kan gaan. Het CDA wil niet onder druk ons genoodzaakt voelen om zoveel geld beschikbaar te stellen. Wij spreken ons positief uit over de plannen en zijn zeker bereid om uiteindelijk geld beschikbaar te stellen, maar dan wel aan de hand van een plan. De ondernemer kan het oude postkantoor kopen, het college kan het plan eerst verder uit werken aan de hand van de randvoorwaarden en een visie en dan komen wij wel met geld over de brug.

Het CDA is dus een voorstander van de richting van de plannen die er liggen, maar dan wel in de juiste volgorde, dus eerst een visie en dan het geld.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.