17 oktober 2022

Weer een tripje naar Arnhem…

Wethouder Beerd Flier heeft gedurende zijn werkweek heel wat overleggen op de agenda staan. Omdat Oldebroek een relatief kleine gemeente is, wordt  er veel samengewerkt met de regio. Beerd heeft voor enkele dossiers de trekkersrol van de regio waaronder de Regionale Energie Strategie (RES), Stikstof en Afval. Vanuit deze trekkersrol reist hij vaak af naar het provinciehuis in Arnhem.

Afgelopen maandag kwam daar even tussendoor een extra ingelast overleg met minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting & Wonen bij. Samen met de andere ‘bouw-wethouders’ vond er een open gesprek plaats waar knelpunten besproken werden t.a.v. de woningbouwopgave die er ligt.

Alles is in Nederland goed geregeld met procedures, wat qua intentie hartstikke goed is, maar in de praktijk soms tot allerlei vertragingen kan leiden. Beerd heeft namens Oldebroek afspraken gemaakt met de gedeputeerde van de Provincie Gelderland om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de provincie en het Rijk bieden. Hij wil zo snel mogelijk aan de slag om nieuwe woningen te realiseren en projecten vlot te trekken voor de inwoners van Oldebroek.

En zo geeft zo’n extra autoritje naar Arnhem een energieke boost om de opdracht die de gemeenteraad hem gegeven heeft, ten uitvoer te brengen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.