08 december 2016

Werkbezoek winkeliersvereniging

Woensdag 2 november heeft een delegatie van het CDA afdeling Oldebroek een werkbezoek gebracht aan de winkeliersvereniging OWH. Daar is gesproken met het dagelijks bestuur.

De winkeliers zijn om te beginnen zeer goed te spreken over de revitalisering deel 1 van het winkelcentrum. Met name over de manier waarop aannemer Bastiaan deze klus heeft aangepakt en uitgevoerd was men enthousiast. Jammer dat de keuze van de steen tot wat problemen heeft geleid (trekken snel vuil aan). Ook bij het onderdeel vandalisme zijn de winkeliers tevreden over het optreden van de wijkagenten, maar kritisch over de Wezepse jeugd, die er zo’n rotzooi van maken. De overlast van scooters en fietsers, die kris kras door het winkelcentrum schieten, is een doorn in het oog. Alstublieft geen fietspad er dwars door heen!

Hoe deel 2 van de revitalisering er uit gaat zien is nog een groot vraagteken. Over de ambitie van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn, is men voorzichtig. Men wil wel, maar weet nog niet goed hoe.

De OWH heeft voor de komende jaren toch wel zorgen over het winkelbestand. Hoe ziet de winkelwereld er over 10 jaar uit? De Rabobank is verdwenen, maar gelukkig is de SNS er voor terug gekomen. Er staan panden leeg. De regelgeving maakt alles ingewikkelde. Gelukkig is er nog voldoende werk en houdt men er zeker de moed wel in!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.