Renske van der Veen

Raadslid

Mijn naam is Renske van der Veen-Schoonhoven. 35 jaar geleden zag ik levenslicht  in Oosterwolde. Daar ben ik  dus geboren en getogen, tussentijds heb ik nog een klein uitstapje gemaakt naar Elburg, maar inmiddels woon ik alweer 5 jaar in Oosterwolde.
 
Ik ben getrouwd met Reinier van der Veen en wij zijn de trotse ouders van Tom (8 jaar) en Bas (6 jaar) en Noor (2 jaar).  In mijn dagelijks leven  werk ik 4 dagen in de week als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Barneveld. Ik ben alweer 6 jaar politiek actief. “ik vind het erg mooi om wat te kunnen beteken voor de mensen om mij heen, dat is ook de reden waarom ik de lokale politiek zo leuk vind, het gaat over de lokale sportvereniging, de lokale zorg, het dorp en het gaat je naasten aan”.  In mijn vrije tijd ben ik uiteraard druk met mijn kinderen, waar ik erg van kan genieten. Daarnaast vind ik het leuk om met sport bezig te zijn.   
 
Ik wil mij blijven inzetten voor de zorg in de gemeente Oldebroek. Het is van belang dat de mensen krijgen waar ze recht op hebben en ik vind het ook erg belangrijk dat de zorg betaalbaar blijft. Er mogen eigenlijk geen wachtlijsten zijn al helemaal niet voor kinderen en we moeten proberen om de kinderen uit de gemeente aan de voorkant al uit de zorg te houden. Dus vroeg signaleren en daarop inspelen door een nauwe samenwerking met de scholen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen; bewegen bevorderd het leren, voorkomt depressies en kan ervoor zorgen dat kinderen op gewicht blijven! Ook wil ik mij inzetten voor de verenigingen in onze gemeente, we hebben veel verenigingen daar zijn veel vrijwilligers actief, belangrijk om hen te ondersteunen om de verenigingen in stand te houden! De afgelopen 4 jaar ben ik betrokken geweest bij de invulling van Oldebroek voor Mekaar, een erg mooi initiatief dat we de komende jaren verder kunnen uitrollen. Geef dorpen/groepen de mogelijkheid om mooie initiatieven/ideeën uit te voeren en ondersteun/faciliteer hen daarbij, daarnaast moeten we als politiek veel meer aan de voorkant het gesprek aan met de burgers en hen betrekken voordat besluitvorming plaats vindt!
 
Van harte hoop ik dat we de komende jaren actief beleid op deze punten mogen voeren zodat we de gemeente Oldebroek op een positieve manier op de kaart mogen (blijven) zetten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.